Resident Evil 2 Remake’in Claire Senaryosu Muazzam Başlıyor!

Remake dediğin böyle olmalı

Resident Evil 2 Remake’in çıkmasına ve zombi maması olmamıza sadece birkaç gün kala Capcom’un şimdiye dek sır gibi sakladığı ve bir türlü göstermediği Claire senaryosunun ilk 15 dakikası ResetEra'da sızdırıldı.

Video tek başına zaten yeterince etkileyici. Ama bir de Resident Evil 2’yi zamanında oynamışsanız sizi resmen iki kat daha fazla etkisi altına alıyor ve günümüzün grafikleriyle geçmişte bir serüvene çıkıyorsunuz âdeta.

Video malum bir kamyon şoförünün karanlık ve yağmurlu bir gecede direksiyon sallamasıyla başlıyor. Sonra her aklında başında şoför gibi (!) radyo parazit yapınca gözlerini yoldan ayırıyor ve bam! Bir kadına çarpıveriyor… sonrasında da olanlar oluyor. Eski oyunculardansanız bu tır şoförünün nereye bağlanacağını da çok iyi biliyorsunuzdur zaten…

Sonrasında Claire’i o meşhur benzin istasyonuna girerken görüyoruz. Eksi oyunda bu kısımlar sadece bir açılış videosundan ibaretken Resident Evil 2 Remake’te tamamen oynanabilir bir bölüm hâline dönüştürülmüş. Claire’in zombilerle ilk karşılaşması, tam her şey bitti derken Leon’un bir anda kapıda belirmesi, o meşhur “Get down!” repliğini dile getirip ateş etmesi… Tüyler diken!

Ardından ikilinin Racoon City Polis Departmanı’na doğru yola çıkışını görüyoruz. Bu sahneler de uzatılmış ve oyunun sinematik yönü iyice arttırılmış. Bu iyi mi kötü mü ilerleyen günlerde göreceğiz. Son olarak malum tır şoförünün arabaya çarpmasıyla ikilinin yolları 1998’deki gibi ayrılıyor ve ikisi de karakola farklı yollardan girmek zorunda kalıyor.

Arka koltuktaki “misafiri” görememek beni azıcık üzse de bu hâli daha mantıklı olmuş, kabul etmem gerek. O kadar süre o koltukta ses çıkarmadan yatar mı o yahu? Nostalji olsun diye 1998’deki açılış videosunu da aşağı bırakıyorum. Böylece hiç oynamamış olanlar da aradaki paralellikleri görebilirler.

Resident Evil 2 Remake evlerini ateşler alasıca bir fiyatla 25 Ocak’ta PC, PS4 ve Xbox One için çıkacak.

Resident Evil 2 Remake- Claire Redfield

Resident Evil 2 1998 - Claire Redfield

YORUMLAR
Parolamı Unuttum