Resident Evil 2 Remake'e, 3. Oyuna Bağlanan Bir Güncelleme Gelecek

Jill'in mektubunu Nintendo 64 dışında ilk kez görebiliriz

Hatırlarsanız bir süre önce Resident Evil 2 Remake'e gizemli bir başarım eklenmişti ve bu başarım oyunun tüm versiyonlarında bir 'placeholder' isim eşliğinde görünmüştü. EN_Name olarak görünen bu başarım akıllara haliyle oyuna yeni bir DLC geliyor olabileceğini getirmişti, çünkü Ghost Survivors DLC'siyle de oyuna eklenen yeni başarımlar vardı.

Resident Evil 3 Remake duyurulduktan sonra "acaba bu başarım onunla mı ilgili?' diye düşünmeye başlamıştık ki bu düşüncemizin doğru olduğu ortaya çıktı. Başarımın üzerindeki esrar perdesi aralandı ve başarımın ismi Chasing Jill olarak değiştirildi. Açıklamasında da "Jill'in geride bıraktığı mektubu oku" ibaresi yer alıyor.

Resident Evil 3 ile Resident Evil 2 tamamen aynı zamanlarda geçiyor aslında (bunu muhtemelen biliyordunuz ama aramızda bu oyunlarla yeni tanışan arkadaşlar da vardır mutlaka). Resident Evil 3: Nemesis, Raccoon City'de 28 Eylül 1998 tarihinde başlıyordu. Resident Evil 2'deki olayları ise 29 Eylül 1998'de oynamaya başlıyorduk. Yani bu iki oyun aslında iç içe geçmiş zamanlardan oluşuyor.

Normalde Resident Evil 2'nin Nintendo 64 versiyonunda Jill's Note isminde bir mektup var, bu mektubu S.T.A.R.S. ofisindeki masasında bulabiliyordunuz ve bu mektupta yazılanlar, Resident Evil 3'ün başında Jill'in monologunda duyduğumuz sözler.

"Her şey sıradan bir Eylül gününde başladı. Raccoon City'de sıradan bir gün. Umbrella'nın kontrolündeki bir şehirde." diye başlayan bu mektup "Bu, Raccoon City'nin son şansıydı... Benim de son şansım, son kaçışım..." sözleriyle bitiyordu.

Muhtemelen Resident Evil 2 Remake'e gelecek güncellemeyle bu mektubu oyun içerisinde bulmak mümkün olacak ve iki oyun böylece birbirine bağlanmış olacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum