Resident Evil 3 Satışları, Resident Evil 2'nin Çok Gerisinde Kaldı

3 aylık performansı zayıf

Capcom, Resident Evil 2 Remake ile karşımıza çıktığında neredeyse hepimiz bu oyunun 'remake nasıl yapılır' sorusuna çok sağlam bir cevap olduğunu düşündük. Oyunun aldığı tepkiler ve satışları çok iyiydi, daha ilk günlerden bile 'şimdi sırada hangi Resident Evil oyununun remake'i var' soruları sorulmaya başlandı ve bunun için de ciddi bir talep vardı. Zaten Resident Evil 3 Remake duyurulduğunda da benzer bir heyecan yarattı, ancak oyun beklentiyi karşılamayı pek de beceremedi.

Resident Evil 3 Remake'in, Resident Evil 2 Remake kalitesine çıkamaması kendisini satışlarda da göstermiş. Resident Evil 3 Remake'in 3 aylık satışları, bunun son yılların en az satan Resident Evil oyunu olduğunu gösteriyor. Son yılların Resident Evil oyunlarının ilk 3 aylık performansları şöyle:

  • Resident Evil 2 Remake - 4.2 milyon (9 hafta)
  • Resident Evil 7 - 3.5 milyon (9 hafta)
  • Resident Evil 6 - 4.5 milyon (3 ay)
  • Resident Evil 5 - 4.4 milyon (1 ay)

Resident Evil 3 Remake ise 3 ay içinde yalnızca 2.7 milyon satış rakamına ulaşabildi ve satış ivmesi de artık oldukça düşmüş durumda.

Oyundan çıkarılan kısımlar, kısa bir oyun olmasına rağmen yüksek fiyattan satılması gibi faktörler düşük satışların sebeplerinden yalnızca ikisi. Muhtemelen önemli ölçüde indirime girdiğinde satışlar biraz kıpırdanacaktır ama yine de bir Resident Evil 2 Remake'e ulaşması mümkün görünmüyor.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum