Rian Johnson The Last Jedi'ın Sonuna Açıklık Getirdi

Filmini açıklamak zorunda kalan yönetmenin dramı

Rian Johnson, The Last Jedi gösterime girdikten sonra bütün gününü soru cevaplamaya harcıyor. Neredeyse her eleştiriye cevap veren Johnson, bu sefer filmin en kilit sahnelerinden biri hakkında yapılan eleştirilere cevap veriyor. Haberimizin bundan sonrasında spoiler yer almaktad, The Last Jedi'ı izlemeyenleri uyaralım.

The Last Jedi'ın sonunda Kylo Ren ve Luke Skywalker'ın beklenen dövüşü nihayet gerçekleşmiş fakat Luke Skywalker dövüşe adeta Skype üzerinden Force ile bağlandığı için çoğu kişiyi tatmin etmemişti. Özellikle Luke Skywalker'ın yeşil yerine mavi ışın kılıcı kullanması uzun süre tartışılmıştı. Rian Johnson bu olaya açıklık getirdi ve Luke'un babasının ışın kılıcını kullanmasının sebebini şöyle açıkladı;

"Kylo Ren dedesinin ışın kılıcını kendi hakkı olarak görüyordu ve Rey ona sahip olduğu için hakkının çalındığını düşünüyordu. Luke'un Anakin'in ışın kılıcı ile karışısına çıkması onu daha da sinirlendirdi ve Luke'a olan öfkesini arttırdı."

Öncelikle şunu söylememiz gerekiyor sevin ya da sevmeyin Kylo Ren salak değil. Daha 10 dakika önce ışın kılıcının ikiye ayrıldığını gördü. Hatta ışın kılıcının kırılmasına sebep olan iki kişiden biriydi. Öfkeden ne kadar gözü dönerse dönsün dövüş anında "bir saniye ya o kılıç demin kırılmıştı?" diye sorgulamasını beklerdim. Ha, derseniz Luke'un gerçek olmadığını sezemeyen adam onu nasıl anlasın, haklısınız. Sonuçta taa Episode 2: Attack of the Clones'ta Anakin ve Obi-Wan yan odaya giren iki küçük solucanı bile hissedebiliyorlardı. 

Bence Rian Johnson kendisini haklı çıkartmaya hiç uğraşmasın, Star Wars'a dair her şeyi mahvettiğini kabul etsin. Bir de bu adama kendi üçlemesini çektirecek Disney...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum