Ridley Scott, Yeni Alien Filmi Üzerinde Çalıştığını Doğruladı

Ridley Scott'a güvenmeyip ne yapacağız?!

Bilim kurgu/korku türünün en önemli filmlerinden Alien, 1979 yılından bu yana çok sayıda film ve oyunla popüler kültüre de iz bırakmayı başardı. Ridley Scott'ın yönetmenliğini yaptığı ilk Alien filminin ardından çok uzun zaman geçti ve Alien Evreni epey genişledi. Seride James Cameron ve David Fincher gibi isimler de yönetmenlik yapsa da hiçbir Alien temalı film ilki kadar başarılı olamadı. 2012 yılında Promethes'u çekerek hikayenin öncesini anlatıp hayranların kafasını iyice karıştıran Ridley Scott son olarak 2017 yılında vizyona giren Covenant filmini çekmişti ancak bu film gişede bekleneni veremeyince Alien için bir duraklama dönemine girdik. 

Covenant'ın ardından Alien: Awakening isimli bir devam filminin geleceği söyleniyordu. Bu zamana kadar bu filmden haber alamadık ancak görünüşe göre Ridley Scott halen Alien Evreni'ni genişletmek için çalışıyor. Usta yönetmen son açıklamasında markanın girdiği yola da açıklık getirdi. Kafasında Alien'ın gittiği yol ve karakterlerin geçirdiği değişim üzerine çok sayıda düşünce olduğunu belirten Scott, "Bu sürecin içerisinde Prometheus ve Covenant ile birlikte tekerleği yeniden icat edecek bir yola girdik." diyerek yeni Alien serisinin temellerini sağlam bir şekilde atmak istediğini belirtti.

Filmin ana karakterlerinden Ripley'i canlandıran Sigourney Weaver'ın da role geri döneceği gelen haberler arasında. Bildiğimiz Alien filmleri tarzının dışına çıkıp, hikayeye biraz daha mitoloji ve derinlik katmak isteyen Ridley Scott yeni Alien filminde de bunu deneyecek gibi gözüküyor. Her ne kadar orijinal film büyük bir hayran kitlesi barındırsa da Scott'ın yeni vizyonu ciddi bir şansı hak ediyor. Yeni Alien filmi için henüz herhangi bir vizyon ya da çekim tarihi bulunmuyor. 
 

YORUMLAR
Srinelli
8 Eylül 2020 12:55

Olmeden bitirmesi lazim artik bu isi. 

Parolamı Unuttum