Riot, Hile Kullanan 9000 Valorant Oyuncusunu Banladığını Açıkladı

Sistem işe yarıyor gibi

FPS dünyasına hızlı bir giriş yapan Riot Games, Valorant ile birlikte "hile" sorunlarının köküne kibrit suyu dökeceğini açıklamıştı. Firmanın hile sorunlarının nihai çözümü olacağına inandığı Riot Vanguard, bir süredir çok yoğun tartışmalara da yol açmış durumda. Fakat görünüşe göre sistem oldukça iyi çalışıyor.

Riot'un hile karşıtı yazılımları üzerinde çalışan Phillip Koskinas, Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile firmanın bir günde tam 8900 Valorant hilecisini banladığını açıkladı. Kapalı beta sürecinde kaç oyuncunun yer aldığını bilmediğimiz için rakamın büyüklüğünü tahmin etmek oldukça zor. Yine de bu kadar yeni bir oyun için 8900 sayısı oldukça büyük.

Koskinas ban sisteminin nasıl çalıştığı ile ilgili bir bilgi vermedi fakat görünüşe göre sistem Apex Legends'dakine bir hayli benziyor. Bu da oyuncuların direkt olarak sistem banı yediği anlamına geliyor. Yani Riot Vanguard sisteminizin spesifik yapısını belirleyerek oyuna girmenizi engelliyor.

Koskinas bu bandan kurtulmanın kolay bir yolu olmadığını belirtse de hilecilerin zaman içerisinde sistemi çözebileceklerini ifade etti. Tabi bu durumda Riot Games'in karşı saldırıları da gecikmeyecektir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum