Riot, Teamfight Tactics'i İleride Mobil Cihazlara Da Getirebilir

Auto Chess pastasından dilim kapma savaşları

League of Legends'ın Auto Chess modu Teamfight Tactics şimdiden oldukça popüler oldu. Zaten tüm dünyada bir Auto Chess furyasıdır gidiyor, aynı battle royale türünde olduğu gibi devler bu pastadan bir an önce dilim kapmak için kendi Auto Chess varyantlarıyla karşımıza çıkıyorlar.

Valve'ın açık betaya giren ve girdiği anda oyuncu sayısında patlama yaparak büyük bir başarıya imza atan oyunu Dota Underlords'un, Teamfight Tactics önünde çok büyük bir avantajı var: oyun PC, iOS ve Android'de bulunuyor ve bu üç platform arasında da çapraz platform oynanış sunuyor. Riot'un Teamfight Tactics'i ise şimdilik sadece PC ile sınırlı ve bu da oyuncu sayılarını etkileyen (ve kısıtlayan) bir faktör.

Reddit'teki AMA (Bana İstediğini Sor) etkinliğine katılan Riot'tan Ed Altorfer bir noktada Teamfight Tactics'in mobil versiyonu da dahil olmak üzere seçenekleri değerlendirdiklerini ancak şu anda en büyük önceliklerinin PC versiyonuna odaklanmak olduğunu söyledi. Altorfer "en büyük uzmanlık alanımız PC ve oyuncularımız da bu platformda bulunuyor" diyor.


Altorfer sözlerine şöyle devam etmiş: "Elbette rakiplerimizin de neler yaptığını yakından takip etmeye devam edeceğiz".

Elbette hiçbiri bu treni kaçırmak istemiyor ama özellikle de mobilde diğer rakipler yerlerini yeterince sağlamlaştırırlarsa aralarına girmek ve o popülerliğe ulaşmak zor olabilir. Bu tür oyunların mobilde ne denli büyük başarılar yakalayabildiğini unutmamak lazım ki bunun da örneğini yine battle royale savaşlarında görmüştük.

Teamfight Tactics canlı sunuculara League of Legends'ın 9.13 yamasıyla gelecek. Şu an PBE (Açık Beta Ortamı) üzerinde bulunan Teamfight Tactics'e gösterilen ilgi yüzünden oyuncular giriş sırası beklemek zorunda kalıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum