Ritim Aksiyon Oyunu BPM: Bullets Per Minute Duyuruldu

Doom bir ritim oyunu olsa, herhalde böyle olurdu

İngiltere merkezli geliştirici Awe Interactive, BPM: Bullets Per Minute adlı oyunlarını duyurdu. “Ritim-aksiyon, birinci şahıs nişancı roguelike” gibi bir tanımlama yapılıyor oyun için. Bir de tanıtım videosu paylaşılmış durumda; video bu tanımlamayla nasıl bir oyunun kast edildiği hakkında daha iyi bir fikir verebilir:

BPM’de, gerek oyuncuların yönettiği karakterin gerek düşmanların hareketleri müzikle bağlı. Düşmanlarımız müziğin ritmine uyup, dans eder gibi dalgalar halinde saldırırken biz de yine müziğin ritmine uyup onları alt etmeye çalışacağız.

90’lı yılların aksiyon oyunlarından esinlenen BPM, gayet hızlı akan ve ritmik bir oyun olacak gibi görünüyor. Oyundaki temel amaç, rastgele oluşturulan zindanların sonuna ulaşmaya çalışmak. Bu esnada farklı silahlar ve nesneler toplayıp, yeni yetenekler edineceğiz -ki bunlar da oynanışı önemli ölçüde değiştirecek. Oyunda, 7 baş düşmanı alt etmemiz gerekecek. Bu düşmanların her birinin kendine has hareketleri ve saldırı biçimleri bulunduğundan, onları iyi gözlemleyip buna göre hareket etmemiz gerekecek. Kendilerine has güçleri ve zayıflıkları bulunan beş farklı karakterden birisini seçeceğiz. Kullanabileceğimiz 40’ın üzerinde nesne, karakterlerimizi değişik şekillerde güçlendirecek.

Tabii bir de oyunun müziklerinden bahsetmek gerek. Tanıtım videosunda da görüldüğü üzere BPM, gayet tempolu parçalara ev sahipliği yapacak.

Steam sayfasına göre oyunun Ağustos 2020’de çıkması bekleniyor. Oyunu takip etmek isterseniz, sitesine şuradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum