Roblox Aylık 150 Milyon Aktif Oyuncu Sayısına Ulaştı

Minecraft'ın tahtı devrildi

Oyun dünyası günden güne büyüyor ve genişliyor. Bizler gözlerimizi her daim yenilenen AAA oyunlara çevirirken, dikkatimizin dışında kalan Roblox rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Öyle ki kendisi Minecraft'ı tahtından ederek dudak uçuklatan aylık oyuncu sayısına ulaşmayı başardı.

Yapılan resmi açıklamalara göre Roblox artık aylık 150 milyon aktif kullanıcıya ev sahipliği yapıyor. Minecraft'ın 2020 yılının Mayıs ayında 126 milyon aktif oyuncuya sahip olduğunu açıkladığını belirtmekte fayda var. Yani Roblox an itibariyle Minecraft'tan daha geniş bir aktif oyuncu kitlesine sahip.

Tabii ki bu durum Roblox geliştiricilerinin de kasasını dolduruyor. Yayınlanan basın açıklamasında Roblox'un 2020 yılında 250 milyon dolar gelir elde edeceğinin öngörüldüğü belirtilmiş. 2019 yılında bu rakamın 110 milyon dolarda kaldığını hatırlatalım. Yani oyunun kar marjı da günden güne artıyor.

Yapımcı ekip bu rakamları kutlamak için önümüzdeki günlerde Roblox oyuncularına bir sürpriz planladıklarını da açıklamış.

 

YORUMLAR
zikinu
30 Temmuz 2020 07:52

Bu oyun ne zaman çıktı, ne zaman bu kadar ünlü oldu hiçbir fikrim yok ya. 

Parolamı Unuttum