Rockstar North'un Eski Başkanı, Yeni Oyunu İçin 40 Milyon Dolar Yatırım Kaptı

Grand Sci-fi Auto

Leslie Benzies, Rockstar North'un eski başkanıydı ve Grand Theft Auto serisinin de en önemli isimlerinden biriydi. 2001 yılında GTA 3'ün baş yapımcısı olan Benzies, Vice City, San Andreas, GTA 4 ve genişleme paketleri gibi serinin pek çok oyununun da baş yapımcılığını ve geliştiriciliğini üstlenmişti.

Benzies, 2016 yılında tartışmalı biçimde Rockstar North'tan ayrılmış ve hem stüdyoya, hem de stüdyonun sahibi olan Take-Two'ya ödenmemiş telifleri için dava açmıştı. Bu uzun dava 2019 yılında sona ermişti.

Benzies, Rockstar North'tan ayrıldıktan sonra aralarında tecrübeli GTA geliştiricilerinin de bulunduğu bir kadro oluşturmuş ve Edinburg, Budapeşte ve Los Angeles'ta stüdyoları bulunan Build a Rocket Boy firmasını kurmuştu. İşte bu firma, ilk oyunu olan Everywhere için aralarında Netease'in de bulunduğu çeşitli kaynaklardan 40 milyon dolar yatırım almış durumda.

Everywhere, bilimkurgu temalı bir açık dünya oyunu. Benzies oyunun çok sayıda farklı mod sunmakla kalmayıp, oyuncuların oluşturdukları kimlikleri yaşamalarına ve diledikleri maceralara atılma imkanı vereceğini de söylemişti. Hatta bu oyunu Grand Theft Auto ile kıyaslayanlar ve doğrudan rakip olarak konumlanacağını söyleyenler de var.

Toplanan bu fon, oyunun geliştirilme sürecinin tam gaz devam ettiği anlamına geliyor.

YORUMLAR
Mico
28 Eylül 2020 22:46

Bu adamların paramparça olduklarına hala inanamıyorum ya. Şirketin başında bir Sam Houser kaldığına göre kötü çocuk o galiba :D Gönül ister ki 2-3 GTA birden görelim ama, nerdee...

Ghost AssassiN
Mico
30 Eylül 2020 02:26

O zaman da AC Serisi gibi kötü muameleye maruz kalırdı.Oyunlar kötü mü, değil.Ama her sene çıktıkları için bu durum göze batıyor.Evet mekanikleri benzer ama hangi oyun firmasınınkiler değil ki? Bethesda'nınkiler mi dersin, Rockstar'ınkiler mi dersin, yoksa EA'înkiler mi dersin.O yüzden GTA gibi kırk yılda bir çıkması iyi bir şey aslında.


Parolamı Unuttum