Romance of the Three Kingdoms Serisi, 4 Yıllık Aranın Ardından Devam Ediyor

Ne ara 14. oyuna geldik

Koei Tecmo, ünlü taktik strateji serisinin en yeni oyunu olan Romance of the Three Kingdoms 14'ün PC (Steam) ve PlayStation 4 için 2020 yılının başlarında yayınlanacağını açıkladı. Zaten bu aralar Çin tarihini konu alan strateji oyunlarının popülerliği malumunuz, son olarak Total War da bizi Three Kingdoms ile Çin topraklarına götürmüştü.

Romance of the Three Kingdoms gerçekten de çok uzun soluklu bir seri. Serinin ilk oyunu 1985 yılında yayınlanmıştı ve benim de Amiga'da oynadığım oyunlardan biriydi. 1989 tarihli ikinci oyunu da yine Amiga'da oynamış ama sonrasında ilgimi kaybetmiştim. Ancak serinin sıkı hayranları için iki üç senede bir yeni oyunla karşılaşmak çok güzel bir şey olsa gerek.

Son olarak 2016 yılında Romance of the Three Kingdoms XIII yayınlanmıştı ve seri bir kez daha dört senelik bir ara vermiş oldu.


Romance of the Three Kingdoms 14, serinin dokuzuncu ve onuncu oyunlarında kullanılan yönetici sistemini temel alarak daha klasik bir oyun deneyimi sunacak. Tüm oyun tek bir haritada geçecek.

Total War: Three Kingdoms İnceleme

Seçtiğiniz yöneticinin ideallerine bağlı olarak organizasyonlar değişecek, Koei Tecmo aynı fraksiyon içinde olsanız dahi kimi oynadığınız bağlı olarak farklı oyun deneyimleri yaşayacağınızı söylüyor. Ayrıca evrim geçiren yapay zeka sistemi de, oyunu tekrarladığınızda karşılaşacağınız zorluğun seviyesini artıracakmış.

Oyunun Steam sayfası da açılmış durumda, isterseniz oyunu istek veya takip listelerinize ekleyebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum