Romero, Ağzındaki Baklayı Çıkardı: Doom'a Sigil Adlı Bir Mod Geliyor

Romero, "Bıraksalar Doom 5 yapacaktım" demeye mi çalışıyor acaba?

Doom, Quake, Wolfenstein gibi klasiklerin altına imza atan id Software'in kurucu ortaklarından John Romero -ki orijinal Doom oyununun da tasarımcılarından birisidir kendisi- bir süredir yeni projesi üzerine paylaşımlarda bulunuyor, 5 diyerek takipçilerini heyecanlandırıyordu. Tabii, Doom'un hakları elinde bulunmadığı için Doom 5'in gelmesi pek olası görünmüyordu. Nitekim, yeni projenin Doom 5 olarak adlandırılmayan bir devam oyunu olduğunu ilan etmiş oldu.

Aslında tam olarak devam oyunu şeklinde adlandırmak mümkün değil, orijinal Doom için bir mod olarak gelecek bu yeni proje. Romero'nun ifadesiyle Sigil adlı bu mod "The Ultimate Doom Episode 4 için resmi olmayan bir ruhani takipçi, bir devam hikayesi". Dolayısıyla son oyunun kaldığı yerden başlayacak hikaye.

Romero'nun sitesinde paylaşılan bilgiye göre Sigil bir "megawad" olarak tanımlanıyor. Bu isimlendirme orijinal Doom oyunlarındaki ve modlarındaki .wad dosyalarına referansla kullanılan bir ifade. Doom topluluğunda, 15 bölümlük modlar "megawad" olarak adlandırılıyor. Nitekim, Romero'dan gelen açıklamaya göre Sigil, 9 adet tek kişilik 9 tane de çok oyunculu bölüm ile gelecekmiş.

Sigil bir mod olarak sunulacağı için 1993 yılında çıkan Doom'a sahip olması gerekecek oyuncuların. Sigil ücretsiz olarak sunulacak ama Romero Games tarafından iki özel sürüm de satışa sunulacakmış. 90lar tarzında "büyük kutular" esas alınarak hazırlanan hayran kutuları şeklinde olacakmış bu "limited edition" versiyonları.

Oyun dosyalarının yer aldığı disket görünümlü usb sürücüler, Romero tarafından imzalanmış büyük boyutlu bir "Beast Box of Sigil", bir t-shirt, oyunun müzikleri ve bir de heykel yer alacakmış bu özel sürümde.

Sigil Şubat 2019'da çıkacak. Romero'nun elinden yeni bir Doom macerası yaşamak isteyenler takvimlerine not edebilirler.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum