Russolar Konuştu; Marvel'ın Geleceğinde VR Mı Yatıyor?

En azından Gaunlet'e evire çevire bir baksak fena olmaz mesela. 

 Civil War çıkalı daha sadece birkaç gün oldu ama filmin başarısı aşikâr. Bunun yanında, Winter Soldier ile kavuştukları ünü Civil War ile perçinleyen yönetmenler Joe & Anthony Russo’nun, VR sektörü ile ilgili olduğunu zaten daha önceki haberlerimizden birinde size aktarmıştık. Tabii orada olay, kardeşlerin piyasaya girmek istemesi ile de alakalıydı. Buradan anladığımız kadarıyla ise, ellerine fırsat geçtiği takdirde VR'ın Infinity War gibi filmlerde kullanılması için çaba gösterecekler. 

Yönetmenler bu konudaki heveslerini sinema sektörüne kanalize edeceklerini, Collider ile yaptıkları röportajda bir kere daha vurguladı. Röportajı yapan kişinin “gördüğünüz yada kullandığınız, Hollywood’un kapısından girmek üzere olan ve sizin de filmlerinize dahil etmek istediğiniz yeni bir teknoloji var mı?” sorusuna, anında “VR” cevabı alması, kardeşlerin “hee gördük, şekil teknolojiymiş” gazıyla bu tarz açıklamalar yapmadıklarının bir diğer kanıtı. Halihazırda çizgi romanlarında (çok başarılı bir şekilde olmasa bile) zaten Marvel AR adı altında teknolojinin nimetlerini sayfalara getirme topuna girmiş olan Marvel, film cephesinde de bu konuya eğilmeye gönüllüdür diye düşünüyorum. Hani Infinity War gelene kadar VR'ı film anlatısına dahil etmenin bir yolu bulunamazsa bile, film evrenini genişletmek adına 10 yıla yakın süredir emek veren firma illa ki ufak tefek uygulamalarla yeni faz bitmeden bize bir şey tattırmak amacındadır. Ne bileyim, Collector'ın koleksiyonu arasında  yada videoda dendiği gibi Stark Kulesi'nde gezineceğimiz ufak bir sanal gerçeklik tecrübesi tasarlansa, ayıla bayıla atlarız üzerine. 

Tabii öte yandan Russolar’ın da röportaj sırasında söylediği gibi, VR'ı beyaz perdenin kendisine entegre etmeye giden yol önce oturaklı bir sistem oluşturmaktan geçiyor. Yalanı yok, işlerinin kalitesini gördükten sonra, bunu yapanların onlar olmasını ben kendi adıma canı gönülden diliyorum. Infinity War’a iki sene var olmasına ama belki VR’ın gelişim hızı  bize bir sürpriz yapar, kim bilir?

Röportajın tamamını aşağıda izleyebilirsiniz, VR ile ilgili kısım 13:35 itibariyle başlıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum