Sanal Gerçeklikte Hayalini Kurduğunuz Her Şey The Void’de

Uzay üssünde savaşlar başlasın.

Sanal gerçeklik mevzusu ortaya çıktığından beri tartıştığımız konuların başında geliyor “Nerede oynayacağız?” konusu.

Çünkü Sanal gerçeklikte yaşadığımız küçük alanlar bize yetmeyecek, bir mermiden kaçmak için kafayı rafa çarpacağız diye korkuyoruz. Ne zaman oturup sadece gözlüğü taksak, bir şeyler yanlış oluyor. Çünkü o beden kalkmak, koşmak, eğilmek, siper arkasına girmek istiyor (ne kımıl kımıl oyuncuymuşuz be).

Virtuix Omni gibi çözümler dar alanlar için çözüm sunsa sa, hayallerimizi The Void projesi gerçekleştirebilir. The Void bir donanım değil, bir yazılım değil. The Void, bir tesis ve içeriğinden oluşan bir proje. Üstelik amaçladıklarını yapabilirlerse, aradığınız bu olacak.

Kendi geliştirdikleri VR gözlüğü Rapture HMD (head Mounted Display) ile göz başına 1080p görüntü vermeyi amaçlayan sistem dahili kulaklık ve mikrofona sahip. Hiçbir teknik detayı ortada olmayan gözlük şimdilik sıkı bir hayalin güçlü bir parçası gibi. O nedenle üstünde (ya da yapabilecekleri konusunda) çok durmamak lazım.

Ayrıca üstümüze giydiğimiz zırh, eldivenler ve diğer ekipmanlar da takip edilebilir, dijital dünyaya aktarıldığında yeri belirlenebilir şeyler olacak. Peki nasıl oluyor bu? Kocaman, boş bir hangarda mı? Hayır.

The Void, aslında tematik bir parkın parçası gibi. Disneyland ya da Warner Bros.’un tematik parklarının ötesinde Evermore Park adında bir yer yapılıyor. Gerçi nerede olacak, nasıl bir yapısı olacak net değil. Asıl amacı Viktorya İngilteresi temasını yaşatmak olan parkın içinde bir bölüm olması planlanıyor The Void'in. Yani evinize yaptıracağınız bir şey değil. Aşağıdaki tanıtım videosu çok şey vaat ediyor, ona laf yok. Gerçekten farklı senaryoların oynanabileceği sanal bir ortam yaratmak, o ortamda arkadaşlarınızla Lazer Tag oynar gibi oynayabilmek, kimi zaman İngiltere’nin puslu sokaklarında kurt adam avlayıp kimi zaman terk edilmiş bir uzay üssünün koridorlarında yaratık kovaladığımız senaryolar çok güzel olabilir.

Ama The Void de, Evermore Park da daha yolun çok başında. O nedenle bu videoyu daha çok bir konsept çalışma olarak düşünün derim. Hem zaten var olan tematik parklara kalkıp gitmeye paramız yetmezken, The Void’in maliyetini düşünmek istemiyor insan. Hayır, şimdi değil. Şu anda güzel hayaller kurma zamanı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum