SEGA, Atlus Oyunlarını Dünya Genelinde ve Tüm Platformlarda Çıkarmak İstiyor

Yakuza: Like a Dragon’un başarısı yolu açtı demek ki

SEGA; kendi oyunlarının yanında farklı geliştiricilerin oyunlarının da küresel dağıtımcılığını üstleniyor malumunuz. Bu gruptaki stüdyolardan Ryu Ga Gotoku Studio ve Atlus, son yıllarda Batı piyasalarına açılan oyunlarıyla dikkat çekiyor. Yakuza ve Persona serilerinin dünya genelinde başarılı bir performans sergilediği aşikâr.

İşte bu başarı, SEGA’nın önümüzdeki döneme ilişkin politikalarına da etki etmiş gibi görünmekte. SEGA’nın önemli isimlerinden Shuji Utsumi, Famitsu ile gerçekleştirdiği röportajda Yakuza: Like a Dragon’un serinin en başarılı oyunu olduğunu söylerken, bunun sebeplerinden birisinin de oyunun dünya genelinde satışa sunulması ve bütün platformlara aynı anda gelmesi olduğunu belirtiyor.

Persona serisi ile ilgili olarak böyle bir planları olup olmadığına ilişkin açıklaması da umut verici cinsten. Atlus oyunlarının da dünya geneline yayılmasını istediklerini söyleyen Utsumi,tüm dünyada eş zamanlı olarak ve birden çok platforma çıkış yapma seçeneğinin Atlus oyunları için de değerlendirildiğini belirtmiş.

Uzun lafın kısası, bundan sonraki dönemde Yakuza, Persona, Megami Tensei oyunlarını Asya piyasalarından aylar, yıllar sonra oynamak durumunda kalmayacağız, daha ne olsun :)

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum