Sega, Sonic Origins'e Dahil Olan Oyunları Satıştan Çekiyor

Sen istiyor Sonic, sen alacak Origins

Sega, Sonic Origins duyurusunu biraz eline yüzüne bulaştırmıştı ama sonradan attığı adımlar da durumu iyileştirmekten çok uzak.

Sega'nın yayınlamış olduğu o korkunç DLC tablosunda "ana menüde karakter animasyonları" gibi son derece basit şeylerin bile DLC'ler arkasına konulduğunu görmüştük. Dahası farklı versiyonlar, ön sipariş haricinde elde edilemeyen bonuslar falan derken ortaya karman çorman bir iş çıkmıştı. Bu hikayenin detaylarını önceki haberimizde bulabilirsiniz. Hatta Devolver Digital da bu fırsatı kaçırmamış ve reklamın iyisi kötüsü olmaz diyerek tabloyla dalgasını geçmişti.

Şimdi de öğrendik ki Sonic Origins dahilinde bulunan oyunlar, Sonic Origins çıkışı öncesinde dijital satıştan kaldırılacaklar. Yani Sonic the Hedgehog, Sonic the Hedgehog 2, Sonic the Hedgehog 3, Sonic & Knuckles ve Sonic CD, 20 Mayıs'tan itibaren ayrı olarak satın alınamayacak.

Sega'nın oyuncuları bu şekilde kısıtlama yoluna gitmesi hiç hoş değil. Böyle bir hamlenin Sonic Origins satışlarını artıracağını düşünüyorlar ama gelen tepkiler şu ana kadar oldukça olumsuz. Bir ihtimal oyuncuları gaza getirip eski oyunları tek tek satın almaya teşvik ediyor da olabilirler.

Sonic Origins'in en ucuz fiyatı 429 TL. Halbuki satıştan kaldırılacak olan Sonic oyununun Steam fiyatları sadece 10'ar TL. Yani eğer bu oyunlara ilginiz varsa elinizi çabuk tutun ve ucuza kapın derim.

Sonic Origins 23 Haziran'da PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series ve Switch için çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum