Shadow of Mordor’un Yapımcısı Monolith’in Sıradaki Oyunu Açık Dünya Olacakmış

Monolith, açık dünyaya yöneliyor; Nemesis'e insanlar geliyor...

Middle-Earth: Shadow of Mordor ve Shadow of War'un yapımcısı Monolith Productions bir sonraki projesi için işe alımlara başlamış durumda. Verdikleri iş ilanları yeni oyun hakkında bir fikir veriyor. İş ilanlarından varılan ilk sonuç, bu oyunun açık dünya olacağı şeklinde.

İlanlardan ilki olan yazılım mühendisi ilanında "özellikle yeni açık dünya oyunumuzun teknik tasarım ve uygulamasına odaklanacak" ibaresi yer alırken, "tek bir ölçeklenebilir, stream edilebilir açık dünya tasarlanmasına imkan verecek yeni sistemler" tasarlanmasından sorumlu olacağı belirtilmiş.

İkinci ilan ise teknik tasarımcı ilanı. Bu ilanda da Monolith'in Firebird motoru kullanılarak "yeni açık dünyalar" tasarlanacağından bahsedilmiş. Grafik yönüne odaklanmış bir yazılım mühendisi istihdam edilmesinin planladığı aktarılan bir diğer ilanda, "günümüz gerçek zamanlı açık dünya aydınlatma sistemleri" konusunda bilgi sahibi adaylar arandığı belirtilirken, dördüncü ilanda dünya tasarımcısı arandığı ve "3A açık dünya geliştirme tecrübesi" bulunmasının beklendiği ifade edilmiş.

Bu ilanların tamamı geçtiğimiz yılın son aylarında verilmiş ilanlar. Dolayısıyla çalışmalara başlandığı veya başlanmak üzere olduğu söylenebilir. Monolith'in önceki iki oyunundan farklı bir şekilde "açık dünya" bir oyun yapmaya yöneldiğini görüyoruz. Nemesis sisteminin bu oyunda da devam edeceği, ancak bu sefer sistemde insanların yer alacağı anlaşılıyor yine ilanlarda verilen bilgilerden. Teknik tasarımcı ilanında "Bir sonraki Nemesis tabanlı oyunumuzda, oyuncularla etkileşime geçecek gerçekçi insan karakter tasarımları" yapmaktan bahsediliyor. Önceki oyunlarda Nemesis sisteminde yalnızca Orklar yer alıyordu hatırlayacağınız üzere.

Oyunun yine Orta Dünya temalı bir oyun mu olacağı yoksa yeni bir IP üzerinde mi çalışıldığı ile ilgili bir bilgi paylaşılmamış henüz. Ancak Monolith'in önceki ilanlarından birisinde "bilimkurguya ilgi duymak" şeklinde bir özellik zikredildiğinden Orta Dünya serisine bir ara verip yeni bir proje üzerinde çalışabilecekleri düşünülüyor. Stüdyodan bu konu ile ilgili bir açıklama gelene kadar beklemek durumundayız. Takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum