Shawn Layden, Sony’nin E3’e Katılmama Kararının Gerekçesini Açıkladı

E3 bozdu mu diyor, ne diyor şimdi :)

SIE Worldwide Studios Başkanı Shawn Layden, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda pek çok konu ile ilgili yaklaşımları hakkında bilgiler paylaştı. Bunlardan birisi de Sony'nin E3 2019'a katılmama kararı ile ilgili.

Layden, 1995'te E3 ilk kez gerçekleştirilmeye başlandığında şovun odağında dağıtımcı ve medya mensuplarının bulunduğunu, firmalar ürünlerini tanıtmak için bunu bir fırsat olarak değerlendirirken medyanın da takipçilerine yeni teknolojik ürünler ve oyunlar hakkında bilgiler vermek için programı takip ettiğini, o günlerde günümüzdeki gibi bir internet ağından bahsetmenin de mümkün olmadığını, dolayısıyla o dönemlerde henüz gelişmekte olan oyun endüstrisi için yılın ortasında yapılan şovun bir ihtiyacı karşıladığını ifade ediyor.

Günümüze geldiğimizde ise, tablonun ciddi anlamda değiştiğini, hem ürün tanıtımı kısmının işin odağında olmaktan çıktığını hem de Haziran ayının ürün tanıtımları için geç bir tarih olduğunu belirtiyor Layden. Ve işin esas kısmına geliyor sonrasında:

"Şubat ayı içerisinde dağıtımcı firmaları ve partnerlerimizi bir araya getireceğimiz ve bu yıla dair elimizdekileri sunacağımız Destination PlayStation adlı bir etkinlik düzenleyeceğiz. Haziran ayı bu tür çalışmalar için geç. Ayrıca günümüzde medya mensupları internet kanalıyla 7/24 oyunlara dair haberler paylaşabiliyorlar, dolayısıyla bu açıdan da şovun etkileyiciliği azaldı."

Bu arada Layden, Sony'nin oyunlar ile ilgili stratejisinden de bahsetmiş. "Az sayıda ama büyük oyunlar" çıkarmayı hedeflediklerini, dolayısıyla bu oyunların uzun dönemde geliştirildiğini ve Haziran ayında bu anlamda söyleyecek sözlerinin bulunmadığını aktarmış. E3'e katılmaları halinde insanların Sony'den önemli bir duyuru geleceği beklentisine girebileceğini de eklemiş.

Özet cümlesi ise, "Dünya değişti, fakat E3 değişen dünyaya uyum sağlayacak şekilde dönüşemedi" şeklinde. Bu noktadan sonra dönüş zor, kavgada söylenmez bu sözler yahu :) İşin şakası bir yana, Sony'nin yaklaşımı gayet net, E3'ü kendileri açısından çok da anlamlı bir etkinlik olarak görmüyorlar anlaşıldığı kadarıyla.

Bakalım bu seneki E3, Sony'nin yaklaşımında değişikliğe yol açabilecek düzeyde bir etki yaratabilecek mi. Takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum