Advertisement

Shazam! Filminin Yönetmeni, Devam Filmini Anlattı

En sonunda DC Family mi göreceğiz?

DC/Warner Bros. ortaklığının Aquaman sonrası solo filmlere yönelmesinin ardından izlediğimiz Shazam! filmi gişede istenilen başarıyı elde edememişti. Ancak film eleştirmenlerin bir kısmından olumlu yorumlar almıştı. Bu olumlu yorumların çoğu filmin bir "aile" filmi tadında olması yönündeydi. Görünüşe göre stüdyo bu aile olayını devam filminde daha da ciddiye alacak.

Filmin yönetmeni David F. Sandberg yaptığı açıklamalarda devam filminin "Shazamily" yani Shazam ailesini daha detaylı bir şekilde konu alacağını belirtti. Shazam! filmini izleyenler hatırlayacaktır filmde ailevi ögelere sıkça yer verilmişti, hatta filmin en can alıcı yerinde büyük bir "birliktelik" mesajı veriliyordu. DCEU'da da ortaya çıkan Shazamily, çizgi romanlarda da özellikle New 52 dönemi sonrasında sıkça gördüğümüz bir tabirdi.


Backstory Magazine'e konuşan yönetmen Sandberg, "Bana öyle geliyor ki biraz daha Shazam ailesi üzerinde durabiliriz. Onları ilk filmde tanıttık ve devam filminde bir kahraman ailesinin nasıl çalıştığını inceleyebileceğiz. Ayrıca jenerik sonrası sahnelerin birisinde Mister Mind'ı yerleştirdik. Bu yoldan ilerleyebilir ya da başka bir kötü adam düşünebiliriz. Shazam dünyasında çok sayıda kötü karakter yer alıyor." diyerek devam filminde hangi kötüyü göreceğimizin kesin olmadığını söyledi. Black Adam'ın solo filminin de hazırlandığını düşünecek olursak, durum biraz kaotik gözüküyor.

Warner Bros.'un Shazam! devam filmini hızlı bir şekilde yapmak istediğini biliyoruz. Zira filmde yer alan karakterler henüz çocuk sayılabilecek yaştaki oyunculardan seçilmişti, onlar daha fazla büyümeden Shazam! 2'nin çekimlerinin tamamlanması gerekiyor. 

Filmde yer alan karakterlerle ilgili de konuşan David Sandberg, "İnternette çocukların yetişkin hallerine döneceği yönünde çok fazla söylenti dolaşıyor. Bunu ikinci filme sakladığımızı düşünüyorlar. Bizse o an ne yapmak istiyorsak onu yaptık, gelecekte ne olacağını bilemezsiniz, o yüzden yapmak istediğiniz şeyler varsa bundan vazgeçmenin bir anlamı yok. Ayrıca film aile teması üzerine kuruluydu ve alınması gereken en büyük mesaj geçmişi ne olursa olsun herkesin süper kahraman olabileceğiydi." dedi.

Filmin yıldızı Zachary Levi de "DC ve Warner Bros.'ta yer alan herkes yaptığımız işten oldukça mutlu. Şimdi işin ikinci kısmı için bir hikaye hazırlama aşamasındayız ve devam filminin nasıl olacağına karar vereceğiz." demişti. 

5 Nisan'da vizyona giren Shazam! filmi dünya genelinde 365 milyon dolar civarında bir gişe geliri elde etmişti. DC'nin Aquaman'in elde ettiği 1 milyar doların üstündeki gişenin ardından büyük beklentiler içerisinde olduğunu da düşününce Shazam! gişe açısından sınıfta kalmıştı. Bakalım devam filmi DC-WB ortaklığını gişe açısından tatmin edebilecek mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum