Shogun 2’nin Fall of the Samurai Eklentisi, Total War Saga Oyunu Oldu

Gündemdeki tek TW Saga oyunu da bu değil üstelik...

Total War: Shogun 2 için bir genişleme paketi çıkan Fall of the Samurai ister ek paket olarak isterseniz kendi başına oynayabileceğiniz bir oyun olarak satın alınabiliyor. Creative Assembly bu ‘standalone’ halinin Total War Saga serisine uygun olduğunu düşünmüş olsa gerek, yeniden adlandırıp A Total War Saga: Fall of the Samurai olarak piyasaya sürdü.

Orijinal oyuna sahip olanlar, oyunun ücretsiz olarak ‘blood pack’ hariç bütün eklentileriyle birlikte kütüphanelerine eklendiğini görecekler. Satın almamış olanlar ise 19 Ağustos'a kadar Steam’den indirimli olarak satın alma imkanına sahipler.


Neden böyle bir şey yapıldığı ile ilgili açıklama ise “Fall of the Samurai, Saga oyunlarının geliştirilme sürecinin bir habercisiydi, biz de ona bu ismi vermenin uygun olacağını düşündük” şeklinde.

Total War Saga: Thrones of Britannia serinin hayranları arasında pek popüler olamamıştı. Saga serisinin olumsuz algısını kırmak ve sıradaki Saga oyununun bu algıdan etkilenmesinin önüne geçebilmek için böyle bir adım atılmış olabilir diye düşünüyorum. Kendi adıma Three Kingdoms'ın yolundan gidilmesini tercih ederim, bilmem sizler ne düşünürsünüz.

Hazır yeri gelmişken; Creative Assembly tarafından Total War Saga: Troy ismi için bir tescil başvurusu yapıldığını da paylaşmış olayım. Yani aranızda bekleyenler varsa, bir sonraki oyun da Medieval değil sevgili Oyungezerler. Ne yapalım biz de Truva’da Agamemnon’a kıl kapıp Akhilleus’un şovunu izler, Hector’a ağıt yakıp Paris’e özlü sözler dizeriz, olmaz mı:)

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum