Silent Hill 2'nin Çevirmeni, Silent Hill 2 Remake'ten Habersizmiş

Emeği geçenlerde isminin olmasını istiyor haklı olarak

Konami ve Bloober Team nihayet zaten çok uzun süreden beri bildiğimiz gerçeği açıkladılar ve Bloober'ın Silent Hill 2 Remake üzerinde çalıştığını öğrendik. Unral Engine 5 kullanılarak geliştirilen oyun, orijinal Silent Hill 2'nin geliştirilmiş versiyonu olacak.

Tabii bu remake için Silent Hill 2'in Japonca versiyonu tekrardan tercüme edecek halleri yok, Silent Hill 2'nin İngilizce dil dosyalarını kullanacaklar. İşte burada da devreye Jeremy Blaustein'ın sitemi giriyor.

Blaustein zamanında Silent Hill 2'nin senaryosunu İngilizceye çeviren isim, kendisi aynı zamanda hareket yakalama ve seslendirme prodüksiyonunu da yönetmiş. Blaustein, Twitter hesabından yazdığı mesajda "Harika! Birkez daha tamamen benim yazdığım/çevirdiğim (ve yönettiğim) Silent Hill 2 İngilizce senaryosunu kullanacaklar ve ben bundan sıfır tazminat alacağım ve Twitter'da on binlerce kişi benim adıma sinir olacak. Belki ben de bir video çekmeliyim" dedi. Burada Helena Taylor'un Bayonetta için çektiği videoya gönderme yapıyor :)

Blaustein, Remake'ten habersiz olduğunu da söyleyerek "bana bu konuda haber vermiş olsalar hiç fena olmazdı" da diyor.

GamesRadar'a yaptığı açıklamada ise şunları söylemiş Blaustein: "Silent Hill 2 oyununu baştan sona ben çevirdim. Başka bir çevirmen yoktu. Seslendirmeleri ben yönettim. Tümünü. Seçmeleri ayarladım, yönettim, hangi aktörlerin kullanılacağını seçen 4-5 kişiden biriydim. Bu konulardaki yorumlarıma genelde katılıyorlardı çünkü Japon personelin hiçbiri İngilizce yetersizlikleri yüzünden aktörleri değerlendirebilecek kabiliyete sahip değild. Hareket yakalama oturumlarında dramatik performansları da ben yönettim. Çevieri sırasında neredeyse günlük olarak Silent Hill ekibi ve senaryo yazarı Hiroyuki Owaku ile birlikte çalıştım. Bildiğiniz gibi oyun Batı kitlesini hedeflediği için Japonca seslendirmesi yoktu. Bu da yazdığım senaryonun önemini gösteren bir başka detay."

Blaustein parasal bir beklentisi olmadığını, ama yaptığı iş için emeği geçenler kısmında hak ettiği övgünün verilmesinin doğru olacağını söylüyor. 2012 Silent Hill HD Collection'da Blaustein'in ismi "Konami Special Thanks" başlığı altında yer alıyordu.

YORUMLAR
biwaly
25 Ekim 2022 14:05

Sonunda oyunun İngilizce çevirisinin berbat olmasının sorumlusunu buldum. Artık kınayıp adına laflar hazırlayacak şahsın ismi elimde LEL.

Parolamı Unuttum