Silent Hill'in Yaratıcısı, Silent Hill Remake'i Yapmak Kolay İş Değil Diyor

Resident Evil'dan örnek vermiş Toyama

Silent Hill'in yaratıcısı Keiichiro Toyama, VGC'ye verdiği röportajda orijinal oyunun remake ihtimaliyle ilgili konuştu. Toyama, bir Silent Hill oyununun remake'ini yapmanın Resident Evil oyunlarına göre çok daha zor olduğunu söylemiş.

Capcom'un Resident Evil remake versiyonlarıyla elde ettiği başarı üzerine Konami'den de Silent Hill remake'i görür müyüz sorusuna cevap veren Toyama, "Konsept olarak oynanışı daha eski olduğu için remake yapmak Resident Evil'dan çok daha zor. Bunlar Resident Evil'da olduğu gibi aksiyonu yenileyerek işin içinden sıyrılabileceğiniz bir aksiyon oyunu değil. Silent Hill'i günümüz standartlarına çıkarmak veya grafiklerini cilalamak hayranlarını tatmin etmez" demiş.

"Olay sadece bundan ibaret değil, ne kadar güzel olduğundan ibaret değil. Hayranlara ilgi çekici gelmesi için konsepti de yeniden düşünmelisiniz" diyen Toyoma, genel olarak remake konseptine sıcak baktığını da açıkladı. Oyunların filmlerin aksine orijinal hallerinde keyif alınması zor yapımlar olduğunu söyleyen Toyama, zaman içinde oyun mekaniklerinin kullanışlılığını kaybettiğini, görsel olarak da modern cihazların çok gerisinde kaldıklarını söylüyor.

Toyama geçen sene SIE Japan Studio'dan ayrılarak Bokeh Game Studio'yu kurmuştu. TGA'da fragmanını izlediğimiz Slitterhead ilk oyunları olacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum