Sledgehammer'ın Kurucusundan Infinity Ward'a Call of Duty Eleştirisi

Modern Warfare'in manşetlere oynadığını düşünüyormuş

Michael Condrey, 2009 yılında başında olduğu Visceral Games'ten Glen Schofield ile birlikte ayrılarak Sledgehammer Games'i kurmuştu. Sledgehammer Games, Activision'ın Call of Duty oyunları geliştiren üç stüdyosundan biri ve bugüne kadar üç oyunun altında imzası var: Modern Warfare 3, Advanced Warfare ve WWII.

Dolayısıyla kendisinin Call of Duty konusunda hayli bilgili olduğunu ve düşüncelerinin de bu bakımdan ayrıca önem taşıdığını söylemek mümkün. Condrey, Venture Beat sitesine verdiği röportajda Call of Duty serisinin en yeni oyunu olacak olan Modern Warfare hakkında duyduğu rahatsızlıkları da paylaşmaktan çekinmeyerek Infinity Ward'a eleştiri getirmiş.

"Video oyunların günümüzün en önemli sanat biçimi olduğunu düşünüyorum. Çalışmalarını sanatçı bakış açılarının bir uzantısı veya yansıması olarak sunmaya çalışan tüm geliştiricilere de ayrı saygı duyuyorum. Ancak Modern Warfare herhangi bir stüdyo için zorlu bir görevmiş gibi geliyor, özellikle de sırf manşet olmak üzere daha tartışma yaratıcı ve daha karanlık bir oyun yayınlamaya zorlanıyorlarsa" diyor Condrey.


Infinity Ward, Modern Warfare ile ilgili açıklamalarda sürekli olarak oyunun savaşı tüm gerçeğiyle yansıtacağını söylüyor ve reklamını da bu şekilde yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde bir gazi deniz piyadesi bu açıklamalara tepki göstererek savaşın oyun olmadığına dair uzun uzun deneyimlerini paylaşmıştı ve bunu da sizlere aktarmıştım hatırlarsanız.

>Bir Savaş Gazisinden Call of Duty: Modern Warfare'e Tepki

Condrey de benzer şeyler söylüyor ve Infinity Ward'un sürekli olarak savaşın gerçekçiliğini yansıtmaya söz vermesini 'talihsiz kelime seçimi' olarak adlandırıyor. Çünkü kendisine göre gerçek savaş lafı bile edilemeyecek kadar korkunç bir şey ve her ne kadar "iyi kötüye karşı" senaryosu İkinci Dünya Savaşı gibi oyunlar için uygun bir çerçeve sunsa da, daha karışık olan günümüz çatışmaları için uygun değil.

"Günümüz savaşlarının gerçekçiliğine dair yaratım zorlukları oldukça karmaşık bir konu. Batılı kahramanlar, Orta Doğu'lu kötü adamları öldürüyor demek yeterince iyi değil."

Modern Warfare, çocuk askerler de dahil olmak üzere bir çok rahatsız edici konuya parmak basmak istiyor yeni oyununda. Ancak oyun hakkında gelen bilgiler şimdiden ciddi tartışmalar yaratmış durumda. Infinit Ward bunları dikkate alacak mı, almazsa ne kadar ileriye gidecek, bunları oyun çıktığında göreceğiz.

Call of Duty: Modern Warfare 25 Ekim'de çıkacak.

YORUMLAR
GorunmezGoril
26 Haziran 2019 23:06

Çok yerinde ve güzel bir açıklama. Hak vermemek elde değil.

Ghost AssassiN
26 Haziran 2019 22:36

Maalesef ki haklı!

Parolamı Unuttum