Slyvester Stallone Ufuktaki Drago Filmini Yerden Yere Vurdu

Rocky abimin solu öldürür, sağı süründürür.

Slyvester Stallone denildi mi benim için akan sular durur. Özellikle Rocky serisiyle birlikte dünya genelinde milyonlarca insanı kendine hayran bırakan Sly'nin Balboa şanssızlığı bir türlü yakasından düşmüyor. Rocky markası evrim geçirerek Creed'e evrilmiş ve iki film ile hem Adonis'in yükselişine hem de Rocky'nin emeklilik yıllarına tanıklık etmiştik. Stallone'un bu iki filmde de rolü yadsınamaz ama usta aktör ne yazık ki Rocky markasında tek söz sahibi değil ve hatta neredeyse hiç söz sahibi değil.

Ufukta bir Drago yan filmi var ve Ivan Vasilyevich Drago ile oğlu Viktor'u başrolde izleyeceğiz. Bu filmin kendisiyle alakası olmadığını açıklayan Slyvester Stallone yapımcı Irwin Winkler'e adeta ateş püskürdü. Winkler ile Sly arasındaki bu husumetin geçmişi olduğunu da düşününce Stallone'un haklı olduğu yerler de yok değil. Instagram hesabından hem yapımcıya hem de "eski" dostu Dolph Lundgren'e büyük eleştiriler getiren öz hakiki Rocky'nin açıklamaları şu şekilde;

"Bir başka kalp kırıcı haber, bunu şimdi görüyorum. BİR KEZ DAHA IRWIN WINKLER, bu ACINASI 94 yaşındaki yapımcı ve onun moron akbaba çocukları Charles ve David bir kez daha benim yarattığım harika karakterlerden birinin suyunu çıkarıyorlar ve bana söylemiyorlar bile. Hayranlardan ÖZÜR DİLİYORUM. Ben hiçbir zaman Rocky karakterlerinin bu parazitler tarafından suistimal edilmesini istemedim. Bu arada bir zamanlar Dolph'a çok saygı duyardım. Ancak o, onun için yarattığım karakterle arkamdan çevrilen işlere dair bana hiçbir şey söylemedi. Gerçek arkadaşlar altından daha değerlidir."

Seneler seneler önce 1976 yılında vizyona giren Rocky filmi Slyvester Stallone tarafından yazılmış ve John G. Avildsen tarafından çekilmişti. Creed filmlerinde de yapımcı olarak görev alan Irwin Winkler ve oğlu David Winkler, giderek Stallone'un sabrını taşırmaya başlamıştı. Rocky ve alt markalarından milyonlarca dolar kazanan Winkler ailesi bir ketenpere ile Stallone'u da devre dışı bırakıp ona Rocky konusunda herhangi bir hak bırakmamış. Öfkesi bir türlü soğumayan Sly, bir açıklama daha yaparak hayranlara durumu izah etmeye çalışmış.

"47 seneyi aşkın süredir Rocky'i kontrol eden Irwin, artık Creed'i de kontrol ediyor. Gerçekten en azından haklarımın bir kısmını geri almak isterdim. En azındna sadece senin çocuklarına miras kalmadan önce. Bence bu 93 yaşındaki bir centilmenden beklenecek adil bir davranış olurdu? Bu oldukça acı verici bir konu ve günden güne benim ruhumu emiyor. Ben Rocky'den geriye evlatlarıma bir şeyler bırakmak istiyorum. Rocky'nin kanını emdikten sonra sıra Ivan Drago'ya geldi. Hollywood'un en nefret edilen yapımcısı ve onun korkak çocukları çok fazla aileyi yok etti. Bunların sıradaki öğünü ne olacak?" diyen Stallone biraz daha sinirlenirse sol yumruğuyla can yakacak gibi gözüküyor. 

Drago merkezli bu yan film ile ilgili haberlerin ilk çıkış noktası ise 2021 yılının Kasım ayına dayanıyor. 1985 yılında vizyona giren Rocky 4 ile evrene giren Ivan Drago'nun hangi hikayesinin anlatılacağını ise henüz bilmiyorum. Zaten Slyvester ustanın bu kadar karşı olduğu bir filme dair de pek iştahlı değilim. Creed 3'te de yer almayacağı bilinen Slyvester Stallone belki de Rocky'den isteyerek emekli olmamıştır. 

Lakin zamanında yapılan anlaşmalar neredeyse 50 sene sonra bile Rocky bile olsanız elinizi kolunuzu bağlıyor. Umarım bu süreç tatlıya bağlanır da Rocky'den bağımsız bir Rocky evreni izlemek zorunda kalmayız. Ya da daha korkunç bir senaryo olarak Slyvester Stallone'dan başka birisini Rocky Balboa'yı canlandırırken izleme ıstırapına yakalanmayız...
 

YORUMLAR
Wolflex
2 Ağustos 2022 07:11

Çok iyi olmuş. Etme bulma dünyası. Sen arnold ile İsrail ordusuna yardım bağış gecelerine katıl Filistinli garibanların zulmüne ortak ol işte böyle Allah adamın belasını verir. Daha beter olsun. 

doksanlariozleyenadam
1 Ağustos 2022 13:41

Rocky Rocky4'ten sonra zaten bitirilmeliydi.

Parolamı Unuttum