Sniper Elite'in Geliştiricisinden Britanya'nın Fallout'u Geliyor

Atom'lar Düşer

Sniper Elite'in geliştiricisi Rebellion, yeni oyunu Atomfall'u tanıttı. Atomfall nükleer savaş sonrası bir dünyada geçen ve işin içinde kaynak toplama, eşya üretme, takas yapma ve tabii ki hayatta kalmak için savaşma mekaniklerinin olduğu tek kişilik bir hayatta kalma aksiyon oyunu.

Atomfall'un hikayesinde gerçek hayatta meydana gelen bir felaketten esinlenilmiş. 1957 yılında İngiltere'nin kuzeybatısındaki Cumberland'deki Windscale nükleer reaktör ve plütonyum üretim tesisinde meydana gelen yangın, Britanya'nın en ciddi nükleer enerji kazası olarak biliniyor. Oyunda bu olayın beş yıl sonrasını anlatan kurgu bir hikayeye sahip. Meğer o kara günde "her şey değişmiş". Engin'in Xbox Games Showcase derlemesinde çoktan seyretmişsinizdir ama kaçıranlar için fragmanı ben yine de aşağı iliştireyim:

"Atomfall savaş sonrası Britanya'sını Soğuk Savaş paranoyası, halk hikayeleri, Doctor Who, The Prisoner ve Day of the Triffids gibi klasik Britanya bilimkurgularından öğelerle birleştirerek farklı ve heyecan dolu bir oynanış deneyimi yaratıyor" diyor oyunun açıklamasında.

Atomfall PC, PS4, PS5, Xbox One ve Xbox Series için 2025 içinde çıkacak ve ilk günden Game Pass'te olacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum