Sonic'in Yaratıcılarından Yuji Naka, Square Enix'e Verdi Veriştirdi

Balan Wonderworld'ün başarısızlığını affedemiyor

Orijinal Sonic the Hedgehog serisinin yaratıcılarından, YU2 ismiyle de bilinen ünlü programcı, tasarımcı ve yapımcı Yuji Naka'nın ismini son olarak Balan Wonderworld'ün yönetmeni olarak görmüştük.

Balan Wonderworld büyük hayalkırıklığı oldu, çok başarısızdı. Sonrasında Yuki Naja, hakkında 'konuşmak istemediği' sebeplerden dolayı Square Enix'ten ayrıldığını açıkladı. "Şu an için konuşamasam da umarım zamanı geldiğinde bununla ilgili bir şeyler söyleyebilirim" diyen Naja, şu an için geleceğinin belirsiz olduğunu, 55 yaşında olduğu için emekli olmayı da düşündüğünü eklemişti.

Tüm bu olayların üzerinden yaklaşık 1 yıl geçti ve Yuji Naka sonunda konuştu. Hem de ne konuşmak.

"Square Enix'in oyunlar veya hayranları önemsediğini hiç sanmıyorum." diyen Naka, Balan Wonderworld projesinden yönetmen olarak kovulmuş olma sebebinin de oyunun hatalarla dolu olmasına rağmen Square Enix'in bir an önce piyasaya sürmek istemesi ve Naka'nın buna karşı çıkması olduğuna işaret ediyor. 

Zaten kendisi de bunun üzerine Square Enix'e dava açmış.

"Henüz tamamlanmamış Balan Wonderworld'ü satın alan herkesten özür dilerim. Bir oyun yaparken, ortaya iyi bir iş çıkarmak için sürekli düzeltmeler yapmak doğaldır. Bunu yapamıyorsanız bile en azından tartışırsınız ama bunda onu yapamadık. Çünkü bence Square Enix oyunları falan önemsemiyor"

Naka, oyunun yapımında söz sahibi olmak, yapım sürecine yorum yapabilmek için stüdyo ile görüşmek isteğini avukatına bildirmiş ama Square Enix bunu reddetmiş. Bu yüzden de Naka işi mahkemeye taşımış. "Baştan beri üzerinde çalıştığım oyunun bu hale gelmesine cidden çok üzüldüm. Square Eni ve Arzest oyunları veya oyuncuları dikkate alan firmalar değil" diye sitemini bir kez daha tekrarlamış mesajında.

Sonuçta ortada fiyasko bir oyun ve o oyunun yönetmeni olarak anılacak Yuji Naka var. Davasında kendisini haklı buluyorum, ama şu noktada yapabileceği en iyi şey de bu işleri bırakma kararından vazgeçip yeniden güzel bir oyunla karşımıza çıkmak olur.

YORUMLAR
Mert
29 Nisan 2022 15:17

Square Enix yakın zamanda Babylon's Fall gibi bir "şey" ortaya çıkardı. Yuji Naka'nın haklılık payı oldukça yüksek olduğunu düşünüyorum. Davan davamızdır.

Feyling
29 Nisan 2022 13:56

Adamın söyledikleri muhtemelen doğru ama internette firmanın İK'sına kadar varan bi kalabalık adamı gönderme kararı almış diye okuyunca, lan hepsi mi evil bi sen iyisin diyesim geliyor. Tabii bilmiyoruz nedir ne değildir.

Parolamı Unuttum