Sony, Bazı Cyberpunk 2077 İadelerine Onay Vermiyor

İade edebilen de var, edemeyen de

Cyberpunk 2077 çıkmadan önce de hakkında bolca konuşuyorduk, çıktıktan sonra da konuşmaya devam ediyoruz. Oyun hakkında son zamanlarda çıkan haberler çok da iyi cinsten değil bildiğiniz gibi, konsol versiyonları son derece sorunlu olan oyun konsol oyuncularının da ciddi tepkisini çekmişti. CD Projekt RED dün bir açıklama yayınlayarak özür diledi ve isteyen oyuncuların oyunu iade edebileceğini açıkladı.

Dijital iadeler için PSN ve Xbox mağazalarına, kutulu iadeler için mağazanıza ve bize başvurun demişti CDPR. Ancak görünüşe göre bu açıklamayı yaparken Sony'nin 'iade politikasının' nasıl işlediğini göz önüne almamış olacaklar ki oyuncular Sony'nin iade isteklerini geri çevirdiğini paylaşmaya başladı.

Sony'nin iade politikası şöyle: Eğer PS Store'dan bir oyun alırsanız ve indirmezseniz, 14 gün içerisinde iade edebiliyorsunuz. Bu politikanın değişmeye ihtiyaç duyduğu çok açık, özellikle de ön siparişle alınan ve oyun çıkmadan önce indirilen oyunları düşündüğümüzde.

Hal böyle olunca da müşteri hizmetleri, iade taleplerinin çoğunu geri çevirmeye başlamış. Reddit ve sosyal medya, iade talepleri geri çevrilenlerin şikayetleriyle dolu. Hatta "iade alamıyoruz ama CDPR Ocak ve Şubat ayında yama yayınlayacağını söyledi, bekleyiverin" diyenler bile var.

Bu olay Sony ile CD Projekt RED arasında da bir gerginliğe yol açacak gibi görünüyor. Ufak bir aramayla buna benzer onlarca şikayet ve örnekle karşılaşmanız mümkün. Mesela şunun gibi, ya da şunun.

Microsoft tarafındaki iadelerde ise şimdilik bir sorun görünmüyor.

YORUMLAR
XScole72
15 Aralık 2020 17:05

"Sony'nin iade politikası şöyle: Eğer PS Store'dan bir oyun alırsanız ve indirmezseniz, 14 gün içerisinde iade edebiliyorsunuz"Zaten bu şartın kendisi saçma Sony iade almamak için uğraşıyor benim düşüncem bu.

 

allalla
15 Aralık 2020 14:28

Ben PC'de memnunum açıkçası. Bug sıkıntıları için ve optimizasyon iyileştirmelerine yönelik güncellemeler de gelecek önümüzdeki aylarda. Yani daha iyi bir tecrübe sunacak gibi görünüyor PC tarafında CP2077. Ancak konsol oyuncuları gerçekten mağdur edilmiş ve bunun telafı edilmesi gerekiyor.

sSnake
15 Aralık 2020 13:40

Ön sipariş yap önceden sazan gibi atla daha çıkmamış oyuna sonra çekersin böyle çilesini. Ön siparişten çok ciddi bir indirim avantajıyla alsan gene aklım çelindi dersin ama fiyatı sabit bir oyun sırf aldım attım kütüphaneye havasını atacaksan da böyle malınla malamat olursun. Ders olsun herkese. Bu markaları ve politikaları bizler paramızla bu güne getiriyoruz.

cavegamer3530
15 Aralık 2020 13:07

İade etmeye çalışan adam mal amk papağan gibi iade edibileceğimizi söylediler yazıp durmuş cdprojektred kim amk sony in politikasına uymuyor bu durum anca sonyle masa outurup çözebilirler bu işi sonye danışmadan böyle bir açıklama yapmaları dahada küçük düşürücü tüm saygımı kaybettim ubisoft ea ile aynı kefedeler benim için ps supporttan kadınında 2 kez 2 yeni büyük patch gelecek düzelecek demesi çok saçma supporttakilerinde bi biz ne yapıyoruz diye düşünmeleri lazım. 

mokanalpa
15 Aralık 2020 12:41

Buna benzer bir olay bana da oldu hesabıdan oyun alındı,bunu ifade ettim para iadesi talep ettim,sony parayı şahsi hesabıma göndermedi fakat psn hesabıma göndererek aynı fiyata bir oyun almama izin verdi 

dacencoldfire
15 Aralık 2020 12:10

İnanılmaz ya, skandal üzerine skandal, arkadaş o açıklamayı yayınlamadan önce Sony yle görüşüp bütün iadeleri alır mısınız diye onay almadınız mı, Cyberpunk ın iade politikasının dışında tutulacağına emin olmadınız mı, zaten açıklamalar da bi kafa karıştırıcıydı, dijital konsol mağazalarından iade alabilirsiniz ama sorun yaşarsanız da 21 inden önce bizimle iletişime geçmelisiniz, onu da başa yazsana o zaman bütün iadeleri 21 inden önce yapın lütfen, açıklama üzerine bile yeterince düşünülmediği, aceleyle hazırlandığı belli.

Parolamı Unuttum