Sony, Bungie'yi 3.6 Milyar Dolara Satın Alıyor

Anlaşmanın şartları ilginç

Sony, Destiny'nin geliştiricisi Bungie'yi 3.6 milyar dolar karşılığında renklerine bağlamak için düğmeye bastığını açıkladı. Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasının ardından Sony'den de bir hamle bekleniyordu, ama Bungie seçiminin öyle bazı sitelerin iddia ettiğin gibi deprem etkisi yaratacak bir haber olmadığını da söylemek lazım. Zaten Sony - Bungie görüşmeleri bundan aylar öncesinde başlamış ama ikisi de bu görüşmeleri sır olarak saklamayı başarabilmişler, bu konuda hiç sızıntı yaşanmamış olmasını tebrik etmek lazım.

Sony ile Bungie arasındaki anlaşmanın şartları da ilginç, çünkü Bungie her ne kadar Sony tarafından satın alınıyor olsa da bağımsız kalmaya ve çok platformlu olmaya devam edecek. Hatta istediği oyunlarını bizzat kendisi yayınlayabilecek.

Zaten Bungie de bu açıklamanın hemen üstüne Destiny 2'nin durumunun ne olacağını merak edenler için bir mesaj paylaştı.

Buna göre Destiny 2 var olduğu tüm platformlarda devam edecek ve yeni platformlar eklenecek, "tek camia, çok platform" diyor Bungie bunun için. Bungie'nin mutlak kreatif özgürlüğe ve Destiny evreni konusunda bağımsızlığa sahip olduğu vurgulanırken oyuncuların nerede ve hangi platformda olursa olsun aynı Destiny deneyimini yaşamaya devam edecekleri söylenmiş.

2022'ye hızlı başladık ama büyük oyuncuların bu kadarla yetineceklerini hiç sanmıyorum, bakalım sıradaki hamle kimden gelecek?

 

YORUMLAR
mokanalpa
1 Şubat 2022 02:52

Bence başlangıç,başka satın alımlarda olacak

Mnz
31 Ocak 2022 22:47

Activision satışından sonra Sony'den beklediğim tek hamle buydu. COD'a çok daha yenilikçi bir alternatifi Bungie yapabilirdi. Sony de işi çok daha ucuza kapatmışlar böylelikle. Tebrik ediyorum akıllıca bir satın alım olmuş. Çoklu platform olacağı için, bu PC oyuncuları için de güzel bir haber. Birkaç seneye Bungie'den özgün bir COD alternatifini heyecanla bekliyorum.

Parolamı Unuttum