Sony, Concrete Genie’nin Geliştiricisi PixelOpus’u Kapatıyor

Üzücü bir haber…

PixelOpus, Sony Interactive Entertainment bünyesinde yer alan küçük ölçekli stüdyolardan birisi. Stüdyo, 2014 yılında kurulmuş ve aynı yıl içerisinde ilk oyunları Entwined çıkış yapmıştı. Sonrasında, 2019 yılında Concrete Genie’yi oyun severlerle buluşturdular.

Ocak 2021’de de stüdyonun 3. oyunu üzerinde çalışmalara başladığı ve bu oyunun bir PS5 oyunu olacağı duyurulmuştu, ancak şimdi projenin durumu belirsiz bir hal aldı. Çünkü Sony, PixelOpus’u kapatmaya karar verdi.

PixelOpus’un Twitter hesabından yapılan paylaşımda “Sevgili dostlar, PixelOpus maceramız sona eriyor. Yeni ufuklara doğru yol alırken, bizi ve güzel, yaratıcı oyunlar yapma misyonumuzu destekleyen milyonlarca tutkulu oyun severe yürekten şükranlarımızı sunmak isteriz. Sizlere minnettarız” deniliyor.

Stüdyonun kapanışıyla ilgili bir paylaşım yapan PixelOpus çevre tasarımcısı Bob Achibald, “Concrete Genie ile dünyayı biraz daha iyi bir yer haline getirdiğimizi düşünmek istiyorum, bugünlerde çok fazla oyunun böyle bir şeyi deneme ve yapma şansı bulunmuyor. Bu inanılmaz ekiple yaratıcı dünyalar inşa edebildiğim için her zaman minnettar olacağım” diyor.

Sony ise, IGN’e konuyla ilgili “PlayStation Studios, şirketin kısa ve uzun vadeli stratejik hedeflerini karşıladığından emin olmak için portföyünü ve stüdyo projelerinin durumunu düzenli olarak değerlendirmektedir. Yakın zamanda yapılan inceleme sürecinin bir parçası olarak PixelOpus'un 2 Haziran'da kapanmasına karar verildi” şeklinde bir açıklama yapmış.

> Concrete Genie - İnceleme

Concrete Genie gibi dünyamıza dair mesajlar verebilen ve bunu güzel bir şekilde gerçekleştirebilen bir oyunu geliştirmiş bir stüdyonun kapatılıyor olması üzücü. Umuyorum önümüzdeki dönemde yine benzer işlere imza atabilecekleri imkanlara kavuşurlar.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum