Sony, Dokunmatik Ekranlı PlayStation Kontrolcüsünü Patentledi

İşte bunlar hep PlayStation 5'e hazırlık

Sony Interactive Entertainment America'nın bu hafta başında güncellediği patentte yeni kontrolcüde dokunmatik ekran bulunacağı görülüyor. Sony'nin "oyun kontrolcüsü" patentinde aslında bolca teknik terim bulunuyor ama Reddit'ten u/AlphaFoxWarfare ismindeki kullanıcının gündeme getirdiği kısım yeni kontrolcünün dokunmatik ekrana sahip olacağını gösteren cümleler içeriyor.

Patentte kontrolcünün yapısı anlatılmış, ana gövdenin iki yanındaki birinci ve ikinci uzatma kısmı denilen kısım sol ve sağ yandaki kontrolcüyü tutmaya yarayan uzantılar. Patentte "birinci ve ikinci uzatma arasında, ana gövdenin üst kısmında dokunmatik ekran yer alır" cümlesi geçiyor. Patentte anlatılan kadarıyla touch screen şu anki touchpad'in yerini alacak, çünkü tarif edilen konumlar ve düğme yerleşimleri tam olarak o bölgeyi işaret ediyor.

Patentte tarif edilen kontrolcü DualShock 4'e çok benziyor, ancak bunun PS4 için piyasaya sürülecek yeni bir kontrolcü olmaktan ziyade PlayStation 5 için hazırlık olduğunu düşünüyorum. Kontrolcü üzerindeki dokunmatik ekranda oyunla ilgili çeşitli bilgilere erişebilmek gerçekten de çok farklı bir deneyim sunabilir. Ancak DualShock 4'ün batarya performansının pek de iyi olmadığını düşünürsek hazırdaki tasarıma bir de dokunmatik ekran eklenmesi sıkıntı yaratabilir gibi duruyor, yani eğer ana tasarım olarak DualShock 4 kullanılacaksa da iç devre şemalarının da biraz değişmesi ve batarya ömrünün uzatılması gibi yenilikleri yapılması şart gibi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum