Sony, Housemarque’ı Satın Aldı, Bluepoint De Yolda

Satın alımlar hız kazandı

Sony ile Finlandiya merkezli geliştirici Housemarque arasında yıllardır devam eden bir iş birliği söz konusu. Bu iş birliğinin son meyvesi Returnal, gerek oyun medyasından gerek oyun severlerden olumlu tepkiler almış, ikilinin yüzünü güldürebilecek bir performans sergilemişti.

Bunun ne derece etkisi olmuştur bilemeyiz, ama artık bu iş birliğinin bir sonraki aşamasına geçiliyor; Sony, Housemarque’ı kanatları altına aldı. PlayStation Blog'da yapılan paylaşımla satın alım resmen ilan edildi.

1996 yılında kurulan Housemarque, 2007 yılında PS3 için Super Stardust HD’yi çıkarmış ve bu oyun Sony ile aralarındaki uzun süreli iş birliğinin de başlangıcı olmuştu. Sonrasında Dead Nation, Resogun, Alienation, Nex Machina, Matterfall ve Returnal konsollarda PlayStation’a özel çıkış yapan oyunlar oldular.

Housemarque CEO’su Ilari Kuittinen, Returnal’ı geliştirme sürecinde Sony’den aldıkları destekten oldukça memnundu. Sony’nin, çok riskli bir şeyler denemeleri konusunda kendilerine özgürlük tanıdığını, günümüzde oyun yayıncılarının bu tür riskler üstlenmek konusunda çekingen davrandığını ve kendilerine sundukları bu fırsattan dolayı Sony’ye sonsuza kadar minnettar olacaklarını ifade etmişti Kuittinen. İşte bu özgürlük de ortaya Returnal gibi bir oyun çıkarmıştı.

Şimdi sıra yeni oyunlarda ve bu yeni oyunlar artık Sony çatısı altında geliştirilecek ve yayınlanacak. Ortaya nelerin çıkacağını merakla bekliyoruz.

Bu arada Housemarque duyurusu öncesinde Sony Japan, yanlışıkla Bluepoint Games'e hoş geldin mesajı içeren bir görsel paylaştı.

Bu sızıntıdan hareketle Bluepoint Games'in satın alındığı haberinin de çok yakında gelmesini bekleyebiliriz. Sony, satın alımlara hız vermiş gibi. Ne dersiniz, sırada başka stüdyolar da var mıdır sizce?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum