Sony, Kendi PC Launcher Yazılımını Kullanmayı Planlıyor Olabilir

Yeterince launcher'ımız yoktu zaten

Geçtiğimiz hafta yayınlanan Marvel's Spider-Man Remastered'ın dosyaları arasında PlayStation PC Launcher ismine yapılan atıfların ortaya çıkması, Sony'nin kendi PC Launcher yazılımını kullanmayı planladıklarını iddiasını ortaya çıkarmıştı. Bu yazılım gerçekleşirse, aynı zamanda oyuncuların PC oyunlarını PlayStation Network hesaplarına bağlamalarını da sağlayacak gibi görünüyor.

Dosyalarda çeşitli yerlerde ""PSNAccountLinked" ve "PSNLinkingEntitlements" kelimelerine rastlamak mümkün.

Elbette bu referanslar yazılımın mutlaka gerçekleşeceği anlamına gelmiyor, ama Sony'nin böyle bir planı olduğu da kesin. Bunun Epic veya Steam launcher yazılımları gibi daha kapsamlı bir launcher olma ihtimali düşük, Sony'nin birkaç oyun için böylesi bir geliştirme sürecine vakit harcayacağını sanmıyorum. Yani mağazasıyla, istek listesiyle, arkadaş listesiyle komple bir launcher beklememek lazım. Ancak yine de Steam'den veya başka bir mağazadan satın aldığınız oyunu çalıştırmak için ekstradan bir launcher'a gerek duyulursa bu bazı oyuncular için can sıkıcı olabilir. Ben de bilgisayarımda aynı anda çok sayıda launcher'ın çalışmasını sevmeyenlerdenim mesela.

Sony şimdiye kadar Days Gone, Horizon: Zero Dawn, God of War ve Spider-Man'i PC için yayınladı, Uncharted: Legacy Of Thieves Collection yolda ve Returnal'ın da PC versiyonuna dair bilgiler sızdı. Yani ortada gün geçtikçe büyüyen bir kütüphane var. PSN ve PC hesaplarını ortak kullandırma düşüncesi fena olmayabilir ama Sony'nin bu yazılımla ilgili planlarının ne olduğunu anca kendileri bir açıklama yaptığında öğrenebileceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum