Sony, Pandemi Sürecinde Oyun Satışlarının Ciddi Bir Artış Gösterdiğini Söylüyor

Haliyle satışların büyük bir kısmı dijital

Geçtiğimiz dönemlerde de zaman zaman haberlere konu oldu, pandemi sürecinde evde vakit geçirmek durumunda olan pek çok kişi video oyunlara yöneldi. Daha önce oynayanlar daha çok vakit geçirmeye başlarken, bunların arasına bir de yeni oyuncular dahil oldu. Haliyle, oyun konsolları ve oyunların satışlarında ciddi bir artış gözlendi.

Sony, 1 Nisan-30 Haziran 2020 dönemine ilişkin finansal verileri paylaşırken, bu konuda da bazı bilgiler vermiş oldu. Buna göre bahse konu dönemde 91 milyon PS4 oyunu satılmış -ki bu sayı geçtiğimiz yılın aynı dönemindeki 49,8 milyon satış miktarı ile kıyaslandığında yaklaşık olarak %83’lük bir artışa tekabül ediyor.

Sony’nin kendi bünyesinde geliştirdiği oyunlar oldukça iyi bir satış performansı sergilemiş, bu dönemde 18,5 milyon gibi bir satış düzeyine ulaşmış. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde bu sayı 11,7 milyonmuş.

Oyun satışlarının %74’ü dijital, bu da gayet doğal, pek çok kişi eve kapanmışken başka türlüsü zaten biraz zor olurdu. PS Plus abonelerinin sayısında da bir artış söz konusu; bir önceki çeyrekte 41,5 milyon olan abone sayısı söz konusu çeyrekte 44,9 milyon düzeyine ulaşmış.

Konsol satışlarında da benzer bir değişimden bahsedilmekte; bir önceki çeyrekte 1,4 milyon adet PS4 satılırken bahsedilen çeyrekte 1,9 milyon adet gibi bir satış gerçekleşmiş. Ancak bu sayı geçtiğimiz yılın aynı döneminde 3,2 milyon adetmiş. Dolayısıyla bu neslin son dönemine geldiğimizi hissettiren bir satış grafiğinden bahsetmek mümkün.

Pandemi süreci nedeniyle yaşanan zorlukların yeni nesil konsol üretimini çok da olumsuz etkilemediği, planlandığı üzere bu yılın sonunda PS5’in satışa sunulacağı da belirtiliyor raporda. PS5’in çıkış döneminde bu veriler nasıl şekillenecek, hep birlikte göreceğiz.

YORUMLAR
İses
4 Ağustos 2020 14:55

O yüzden mi oyun fiyatları tavan yaptı.

Parolamı Unuttum