Sony Pictures Hacklendi

Sony'nin başı yine hackerlarla dertte

PSN hacklendiği zaman epey başı ağrıyan Sony yeni bir sorunla karşı karşıya.

Pazartesi günü Sony Pictures’ın bilgisayar sistemleri kendilerine the Guardians of Peace (Barışın Muhafızları) diyen bir grup hacker tarafından hacklenmiş. Firma ve çalışanlarına ait önemli bilgilerin yanı sıra Sony Pictures’a ait vizyonda olan filmler de internete sızdırıldı. Filmler arasında Brad Pitt’in başrolünü üstlendiği Fury ve Jamie Foxx ile Cameron Diaz’ın rol aldığı Annie filmleri de var.

Hackerler hatta zamanında şöyle bir açıklama da yapmışlar:

"UYARI:

Biz sizi uyarmıştık ve bu daha sadece bir başlangıç. İsteklerimiz yerine getirilene kadar devam edeceğiz. Gizli ve çok gizli bilgilerinizin bulunduğu tüm içsel verileriniz elimizde. Eğer bize boyun eğmezseniz bu bilgiyi bütün dünyaya duyuracağız. Ne yapacağınıza 24 Kasım 11:00 PM'e kadar karar verin."

Kafaları karıştıran GOP denen grubun kim ve neyin peşinde oldukları. Ne istediler de Sony vermedi? Uzmanlara göre bu saldırının arkasında Kuzey Kore hükümetinin olduğu düşünülüyor. Buna neden olarak benzer bir saldırının daha önce Güney Kore’ye düzenlenmesi ve Sony Pictures’a ait The Interview adlı film. Bildiğiniz üzere The Interview filminde Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a düzenlenen bir suikast planı konu alınıyordu. Bir komedi filmine bu kadar atarlanıp böyle bir iş çıkartmış olmaları düşüncesi oldukça absürt. İlerleyen günlerde yeni bilgi ve filmlerin sızdırılması bekleniyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum