Sony, PS Plus Collection'ı İstismar Edenleri Banlamaya Başladı

Yok öyle akıllılık

Sony, PlayStation 5 ile birlikte PS Plus Collection adındaki sistemi de duyurmuştu ve bu sayede aktif bir PS Plus aboneliğiniz varsa 20 PlayStation 4 oyununu ücretsiz olarak indirip PS5'inizde oynamaya başlayabiliyorsunuz.

Bu oyunları hesabınıza eklediğiniz anda, tüm oyunlar PlayStation 4'te de oynanabilir oluyor. İşte bu da istismarcıların ortaya çıkmasına neden olmuş. PlayStation 5'te oyunları hesaba yükleyen bazı kişiler, bu hesapları diğer PS4 sahiplerine satmaya başlamışlar. Örneğin Malezya'da PS4 sahibi bir kişi, müşterinin hesabına oyunları yüklemek için 8$ alıyormuş. Hatta bu işe erkenden giren bazı kişiler 50'den fazla müşteriye hizmet vermişler bile, bu da aslında PlayStation 5'lerini neredeyse bedavaya getirdikleri anlamına geliyor.

Sony bu durum ortaya çıkınca PS Plus Collection teklifini istismar edenleri banlamaya başladığını açıkladı. Satıcılar kalıcı ban yerken, oyunları hesaplarına ekleten müşteriler iki aylık ban yiyor.

PS Plus Collection ile eklenen oyunlar şunlar: Batman: Arkham Knight, Battlefield 1, Bloodborne, Call of Duty Black Ops III Zombies Chronicles, Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, Days Gone, Detroit: Become Human, Fallout 4, Final Fantasy XV, God of War, inFAMOUS: Second Son, The Last Guardian, The Last of Us Remastered, Monster Hunter: World, Mortal Kombat X, Persona 5, Ratchet & Clank, Resident Evil 7: Biohazard, Uncharted 4: A Thief's End, Until Dawn

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum