Sony, PS5 İçin Erişilebilirlik Temelli Bir Kontrolcü Duyurdu

“Project Leonardo”

Sony’nin Consumer Electronics Show 2023 basın konferansında paylaştığı bilgilerden birisi de yeni PS5 kontrolcüsü oldu. Project Leonardo kod adlı bu kontrolcü, engelli oyuncular için geliştiriliyor.

Sony Interactive Entertainment CEO’su Jim Ryan, erişilebilirlik odaklı geliştirilen Project Leonardo’nun, engelli oyuncular için oyun oynamayı daha kolay ve daha rahat kılacağını söylüyor. Oldukça esnek özelleştirme seçeneklerine sahip bu kontrolcü, ister tek başına isterseniz DualSense ile kullanılabilecek.

PS Blog’da da bu kontrolcüyle ilgili bir paylaşım yapıldı. Bu kontrolcünün geliştirilme sürecinde oyuncu topluluğundan önemli geri dönüşler aldıklarını belirtiyorlar. Erişilebilirlik konusunda uzman isimlerle, AbleGamers, SpecialEffect ve Stack Up gibi ekiplerle görüşülmüş bu süreçte. Sonuç olarak da ortaya böyle bir kontrolcü çıkıyor.

Project Leonardo oyun severlerle ne zaman buluşacak, henüz belli değil. Bununla birlikte, oyunları daha erişilebilir kılacak, oyun severlerin önündeki engelleri kaldıracak bu tür projelerin hayata geçirilmesi sevindirici.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum