Sony, Spider-Man Sayesinde PS4 Satışlarının 100 Milyona Ulaşabileceğini Düşünüyor

Örümceğin etinden, sütünden, derisinden faydalanmak lazım

Sony'nin başkanı ve CEO'su Shawn Layden, Spider-Man'in kendileri için büyük fırsat olduğunu ve bu sayede müşteri kitlelerini daha da genişletebileceklerini düşünüyor. Bunda da kesinlikle haksız sayılmaz. Spider-Man yalnızca E3'ün en dikkat çeken fragmanlarından birini sunmakla kalmadı, oynanış mekanikleriyle PS4'ü olsun olmasın herkesin ağzını açık bırakmayı da başardı.

PS4'ün şimdiye kadar 60 milyonun üzerinde sattığını biliyoruz. Peki yaklaşık 3 sene içerisinde 60 milyon satmış bir cihazın 40 milyon daha satması için ne kadar zaman geçmesi gerekir ki? İşte Layden bunun çok da zaman almayacağını, çünkü Spider-Man'in bu hedefe hızla yaklaşmalarını sağlayacağını söylemiş. "İlk 60 milyon zaten kolay olan 60 milyondu. 100 milyona ulaşmak için ise pastayı nasıl büyüteceğinizi bilmeniz gerekir" diyor Layden.

> Spider-Man'in E3 2017 Oynanış Videosu Çıktı ve Batman'e Rakip Olacak Gibi Duruyor

Stratejilerinin rakiplerinden müşteri çalmak değil, yeni oyuncuları konsol dünyasıyla tanıştırarak kitlenin büyümesini sağlamak olduğunu da ekliyor. Sony'nin Avrupa pazarı için planları oyunların nispeten sosyal yanlarını ön plana çıkarmaya dayanıyor ve Avrupa'daki stüdyolar da zaten bunun için uğraşıyorlar. Layden Amerika'da ise işlerin farklı olduğunu söylüyor ve pastayı büyütmenin yolunun Spider-Man gibi oyunlar çıkarmak olduğunu söylüyor.

"Spider-Man herhalde dünyanın en tanınmış çizgi roman kahramanıdır ve biz de bundan faydalanabiliriz. Üstüne bir de Insomniac'ın çıkardığı işe bakıp da nihayet dilediğiniz gibi oynayabileceğiniz bir Spider-Man'i görünce anladım ki sanırım henüz oyunculukla tanışmamış insanları bile bu karakterin gücü sayesinde aramıza çekmemiz mümkün olacak."

Sonuçta aslında ortada "konsol aldıran oyun" diye bir kavram var, zaten exclusive oyunlar da burada devreye giriyor. Daha geçen gün konuştuğum bir arkadaşım God of War ve Spider-Man için PS4 almaya karar verdiğini söylemişti mesela, sırf Bloodborne oynamak için PS4 alan da biliyorum. Spider-Man gibi zaten başlı başına büyük bir hayran kitlesi olan bir markanın da Sony'e yapacağı katkının boyutu Layden'in düşündüğü kadar büyük olacaktır.

> Spider-Man’in E3 Fragmanındaki Kötüsü Başımıza Hiç Beklenmedik İşler Açabilir

Peki eğer PS4 sahibi değilseniz diye size de sorayım, hangi oyun size başlı başına bir konsol aldıracak çekiciliğe sahip olurdu? Spider-Man için PS4 almayı düşünür müydünüz mesela, ya da Uncharted için?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum