Sony, Taleplere Yetişebilmek İçin PS5 Üretimini Arttırıyor

Beklentiler büyük

Sony Corp. bu yıl için PlayStation 5 üretimini neredeyse iki katına çıkarmaya karar vermiş, bunun sebebi de ilk partiye gelecek olan talebi karşılayabilmek. Firma Covid-19 salgının daha uzun süre devam edeceğini ve bunun da oyun oynamaya olan talebi arttıracağı görüşünde. Bu da ilk başta yaptıkları tahminlerin değiştirilmesine neden olmuş.

Sony'nin önceki hedefi 2021 Mart ayı sonuna kadar 5 ile 6 milyon PS5 üretmekti. Yeni plan ise bu sayıyı bu yıl sonuna kadar 10 milyona çıkarmak ki bu gerçekten de çok büyük bir fark.

Her ne kadar üretim sayısı büyük ölçüde artacak olsa da lojistik sorunları nedeniyle tüm bu konsolların, yılbaşı alışverişi dönemine yetişmesi pek mümkün görünmüyor.

Bir karşılaştırma yapacak olursak PS4 de aynı planlanan PS5 tarihi gibi 2013 yıl sonuna doğru, Kasım ayında çıkmıştı. 2013 yılı sonuna kadar satışa sunulan PS4 sayısı 4.5 milyondu. Sony'nin 10 milyon PS4'ü satışa sunması ise Haziran 2014'ü bulmuştu.

Sony'nin bu plan değişikliği akıllara konsolun satış fiyatının tahmin edilenden daha düşük olacağını ve bunun da talebi ciddi biçimde arttıracağını getiriyor. Çünkü analistlerin satış tahminleri çoğunlukla 500, 550$ fiyat etiketi üzerinden yapılıyordu ve bu fiyatlarla bu kadar talep öngörülmüyordu.

Sony daha önce de Mart ayı sonuna kadar 10 milyon DualSense kontrolcü üretimi gerekeceğini bildirmişti sağlayıcılarına. Kontrolcü sayısı da bu yeni üretim planına uygun olarak arttırılacak.

Özetleyecek olursak Sony'nin yeni planı Eylül sonuna kadar 5 milyon, Ekim ve Aralık arasındaysa bir 5 milyon konsolu daha satış noktalarına ulaştırabilmek. Bu sayılara bakarsak PlayStation 5 çıkışıyla birlikte karaborsaya düşerse şaşırmamak lazım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum