Spider-Man: Far From Home'da Görmemiz Kesinleşen Kostümler

Ne kadar kostüm, o kadar oyuncak

Marvel Sinematik Evreni'nin üçüncü aşamasına son noktayı koyacak olan Spider-Man: Far From Home, bu hafta vizyona giriyor. Spider-Man'i Avrupa semalarında ağ atarken göreceğimiz film, Avengers: Endgame sonrasında yaşanan olaylarda hem dünyanın hem de Peter Parker'ın nasıl etkilendiğini bizlere gösterecek. Yani film bir nevi Avengers: Endgame'in sonrasını anlatan bir MCU filmi olacak. 

Tıpkı ilk solo MCU Spider-Man filmi olan Homecoming gibi Jon Watts tarafından çekilen film, mahallemizin sevimli komşusu Spidey'i bu kez Avrupa'da maceralara çıkaracak. Mekanlar farklı olunca, kostümlerde de değişiklikler olması kaçınılmaz gözüküyor. Eh bir de işin oyuncak sektörü var, ne kadar kostüm o kadar oyuncak demek. 


Original Stark Suit

Filmde göreceğimiz ilk kostüm çok büyük bir olasılıkla Tony Stark'ın Peter Parker'a verdiği ilk kostüm olacak. "Original Stark Suit" olarak adı geçen kostümü fragmanda, May Yenge'nin notuyla birlikte görmüştük. Spider-Man'in ilk Marvel Sinematik Evreni filmi olan Captain America: Civil War filminde de bu kostümü görmüştük. Peter Parker çizgi romanlarda her zaman ilk kostümünü kendisi yapmış olsa da, MCU'da ilk Spider-Man kostümü Tony Stark'ın bir hediyesiydi. 

İlk solo film olan Homecoming filminde de Spider-Man yine bu kostümle ağlarını atmış, Vulture'u durdurmayı başarmıştı. Yani MCU içerisinde bu kostümün özel bir yeri var. Bu yüzden olacak ki May Yenge, kostümü valize koymayı ihmal etmemiş. Zaten bu Peter'ın gizli kimliğini neredeyse herkesin bildiği MCU Spider-Man'i bana biraz tuhaf geliyor...


Iron Spider Suit

Peter Parker ile Tony Stark arasındaki bağ, Homecoming sırasında biraz dalgallı bir hal almıştı. Tony, sürekli Peter'a öğüt verip onu kahramanlıktan uzak tutmaya çalışıyordu. Peter ise bildiği yoldan şaşacak bir karakter değildi, sonunda da günü kurtaran o olmuştu. Iron Spider Suit'i de ilk olarak Homecoming'de görmüştük. 

Çizgi roman okuyucularının da aşina olduğu Iron Spider kostümü, özellikle Civil War çizgi romanında müthiş bir sahneye şahitlik ediyordu. Peter ile Tony'nin o meşhur kavgasında farklı bir şekliyle Iron Spider Suit vardı. Homecoming sırasında bu kostüm, Tony tarafından Peter'a teklif ediliyor fakat Peter kostümü kabul etmiyordu. Daha sonra Endgame sırasında Bu kostümü Peter üzerinde gördük. Muhtemelen Far From Home'da da klasik kostümden sonra göreceğimiz kostüm bu olacak. 


Stealth Suit

Spider-Man'i ilk kez bir sinema filminde gizlilik içeren bir kostümle göreceğiz. Daha önce Sam Raimi üçlemesinin üçüncü filminde yer alan simbiyot kostümünü saymazsak ilk siyah kostüm de diyebiliriz. Spider-Man Noir temalı bu kostüm belli ki Nick Fury'nin işi. Muhtemelen Peter Parker'ı Avrupa semalarında biraz ajanlık yaparken göreceğiz. Bu iş için de siyah kostüm harika gözüküyor. 

Stealth kostüm çizgi romanlarda ilk kez 2011 yılında ortaya çıkmıştı. Hobgoblin'e karşı verilen mücadelede Spider-Man Noir'i görmüştük. Büyük Secret Wars olayı sırasında Noir karakter önemli bir rol oynamıştı. Muhtemelen yine SHIELD ya da MCU'da SHIELD'dan arda kalan Nick Fury, Maria Hill ve diğerleriyle birlikte biraz eski usul ajanlık izleyeceğiz.


Red and Black Suit

Spider-Man: Far From Home kostümünde göreceğimiz yeni kostümlerden bir diğeri ise bu klasik kırmızı-siyah kostüm. Bu kostümü Peter, filmin son savaşından önce yapacak diye tahmin ediyorum. Kolların altındaki ağlar Spider-Man'in havada süzülmesine yardımcı olacaktır. Bu ağlar dışındaki diğer yenilikleri ise fragmanlarda göremedik, kostümün başka sürprizleri varsa
filmde göreceğiz. 

Bu kostümün en ilginç özelliklerinden birisi de Steve Ditko tarafından yapılan orijinal Spider-Man kostümü tasarımını andırması. Siyah ve kırmızının yanı sıra mavi renkteki objelerle de donatılan kostümün farklı varyasyonları zaman içerisinde bildiğimiz Spider-Man kostümü haline gelmişti. Neredeyse tüm Spider-Man hayranlarının kendine has bir favori kostümü olsa da
çoğunun temelinde Steve Ditko'nun yaptığı orijinal tasarım yatıyor. Bu siyah-kırmızı kostüm de onlardan birisi. 

Filmde kesin olarak göreceğimiz kostümler şimdilik bunlar. Filmi izlediğimiz zaman belki daha fazla kostüm de karşımıza çıkabilir. Sonuçta söz konusu Marvel olduğu zaman sürpriz beklemek oldukça mümkün. Bakalım Spider-Man Avrupa semalarında hangi kostümlerle günü kurtaracak? Şu bir gerçek ki, tüm kostümler oldukça şık duruyor. Benim favorim Noir
kostüm oldu. Sizin favoriniz hangisi? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum