Spider-Man: No Way Home, Bir Milyar Dolar Barajını Aştı

Sony'de bayram havası

Pandemi halen hayatı ciddi şekilde etkilemeye devam ederken sinema salonları eski güzel günlere dönmenin hayalini kuruyor. Gişe rekorlarına alışık olduğumuz Marvel Sinematik Evreni de şüphesiz salonların en büyük dayanak noktası. Mahallemizin sevimli komşusu Spider-Man, iki buçuk senelik aradan sonra yeniden beyaz perdeye döndü ve ne kadar yüce gönüllü bir kahraman olduğunu ispatladı. Vizyona gireli yaklaşık on gün olan No Way Home, 1 milyar dolar barajını aşarak büyük bir rekor kırdı.

Bu milyar dolarlık rekor çok fazla anlam ifade ediyor. Covid sonrası ilk kez bir film bu başarıya ulaşırken, Sony için durum daha da sevindirici. Spider-Man: No Way Home, Sony tarihinin en yüksek gişe geliri elde eden filmi oldu. Hatırlarsanız geçmiş dönemlerde Disney ile Sony arasında yaşanan anlaşmazlık az daha bu filmi iptal edecekti, Sony orta yolu bulduğu için epey mutlu olmuştur. Sinema tarihinde milyar dolar barajını aşan filmlerin sayısı elliden daha az. Pandemi döneminde bunu başaran No Way Home, çizgi roman uyarlamalarının gücünü de bir kez daha göstermiş oldu. 

Bu noktadan sonra Marvel, kendi koyduğu çıtayı aşacak bir film daha bulabilir mi? Kestirmek güç ama Doctor Strange in the Multiverse of Madness'ın yarattığı heyecana bakınca potansiyel var gibi gözüküyor. Eğer hayatımız tam anlamıyla normale döner ve sinemaya gitmek eskisi gibi bir rutin olursa MCU yeniden her filmiyle salonlara can suyu olmaya devam edebilir. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum