Spiders'ın Yeni Oyunu Steelrising Tuhaf Konusuyla Dikkat Çekiyor

Greedfall beklerken otomatonlar geldi

Greedfall'un geliştiricisi Spiders'ın yeni oyununu merakla bekliyorduk. Yayınlanan görsel her ne kadar Greedfall'un geçtiği dönemi oldukça andırıyor olsa da tanıtılan oyun bambaşka bir şey çıktı ve konusu da gerçekten hem çok tuhaf, hem de acayip derecede yaratıcı.

Steelrising ile 18. yüzyıl Fransa'sına geri dönüyoruz. Bildiğiniz gibi Fransız İhtilali'nin gerçekleştiği dönem bu, oyunun hikayesi de bu dönemi alternatif biçimde yeniden yaratıyor. Oyunda Marie Antoinette'in otomaton badigardı rolündeyiz ve Kral 16. Louis'in yine robotlardan oluşan ordusuna karşı mücadele veriyoruz. Louis devrimi önlemeye çalışıyor, biz de "Kral 16. Louis, Fransız Devrimini robot ordusuyla yok etmeye çalışsaydı ne olurdu?" sorusuna cevap arıyoruz.

Spiders'ın CEO'su Jehanne Rousseau, oyunun stüdyonun önceki oyunlarına göre daha aksiyon odaklı olacağını, ama bu oyun için çok özel bir dünya yarattıklarını ve oyuncuların bu dünyaya hayran olacaklarını umduğunu söylüyor. Ana karakterimiz olan Aegis ismindeki robotu özelleştirebilecek, silahlarını ve yeteneklerini geliştirebilecekmişiz.

Oyunun grafikleri de o dönemden esinlenen benzer oyunları çağrıştırıyor (The Council gibi), ama işin içine otomatonların girmesi oyunu tamamen kendine has bir havaya sokuyor.

Steelrising PC ve yeni nesil konsollar için çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum