Spotify Şarkı Tahmin Oyunu Heardle'ı Satın Aldı

Milyon dolarlık fikirler kuşağında bugün

Wordle minimalist ve çok az zaman alan tasarımıyla dünyayı etkisi altına alalı birkaç ay oluyor. Çoğumuz her gün gerek İngilizce gerek Türkçe Wordle oynuyoruz, hatta bazılarımız Octordle gibi aynı anda 8 kelimeyi bulmaya çalıştığımız oyunları, Redactle gibi kelime tahmin ederek Wikipedia makalesi bulma oyunlarını ve benzerlerini de oynuyoruz.

İşte bunlardan biri de Heardle. Bu müzik tahmin oyununda şarkıyı tahmin etmek için altı hakkınız var, her defasında şarkının daha uzun bir kısmını duyuyorsunuz. Her gün yeni bir şarkı tahmin etmeye çalışıyorsunuz ve günlük oyun bir iki dakikanızı anca alıyor.

The New York Times popüler Wordle'ı 1 milyon dolardan fazla para vererek satın almıştı, Spotify da bir benzer girişimi Heardle için yaptı ve Heardle'ı henüz açıklanmayan bir miktara satın aldı. Yani aslında siz de bu tür bir Wordle-klon fikri üretebilir ve bir devin ilgisini çekerek de paraya para demeyebilirsiniz.

Spotify'ın küresel müzik sorumlusu Jeremy Erlich "şarkıların keşfi ve sanatçıların daha çok hayrana ulaşması için yenilikçi ve eğlenceli yollar aramaya devam ediyoruz" derken Heardle'ın da bu planlara son derece uygun olduğunu eklemiş.

Artık Heardle sayfasına girdiğinizde Spotify.com/Heardle adresine yönleniyorsunuz ama sayfa tasarımı eskisiyle tamamen aynı.

Heardle'ın bir de oyun müzikleri versiyonu var. Eğer oyun müziği bilginize güveniyorsanız Videogame Heardle'ı denemenizi tavsiye ederim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum