Squadron 42 Yine ve Yeniden Ertelendi

Umutlar bir başka yıla

Star Citizen ve Squadron 42, video oyunları tarihinin en tuhaf isimlerinden ikisi olmaya devam ediyorlar. Cloud Imperium'un kitle fonlamaları sayesinde yüz milyonlarca dolar para topladığı ama hala daha bir çıkış tarihi açıklamadığı bu oyunlar üzerindeki belirsizlik de gün geçtikçe artıyor.

Bildiğiniz gibi Squadron 42, Star Citizen'ın tek kişilik kısmına verilen isim ve ayrı bir oyun olarak yayınlanacaktı. Bundan tam 2 sene önce, 2018 yılının Aralık ayında Cloud Imperium Squadron 42'nin beta tarihini 2020'nin ikinci çeyreği olarak ilan etmişti. Daha 2020'ye gelmeden, 2019'un Ağustos ayında ise "betayı on iki hafta erteliyoruz" dediler. Chris Roberts daha geçenlerde "Star Citizen için on yıl daha beklemeyeceksin heh heh" diye espriler yapıyordu ama haftasonunda Squadron 42 betasının bir kez daha ertelendiğini ilan etti.

Üstelik bu sefer beta için tahmini bir süre bile vermiyorlar, tamamen belirsizlik var yani.

Chris Roberts artık tarih vermenin anlamsızlığını fark etmiş olacak ki "Squadron 42 tamamlandığında tamamlanmış olacak, sadece bir tarihe sadık kalmak için değil tüm teknolojisi ve içeriği tamamlandığında, iyice cilalandığında ve sorunsuz oynandığında çıkacak. Tüm kalbim ve ruhumla inandığım bir oyunu yaparken bundan taviz vermek niyetinde değilim, ben de dahil herkes Squadron 42'nin bir an önce çıkmasını istiyor olsa da, mükemmel olmayan bir iş sunmak bu projede sıkı çalışan herkese büyük bir haksızlık olur" diyor.

Sözlerinden oyunun sadece içeriğinin değil, teknolojisinin de eksik olduğunu anlıyoruz. Yıl olarak bir şey söylememesi de betayı 2021'de bile görmenin zor olduğuna işaret ediyor.

Star Citizen'ın Kickstarter kampanyası 2012'de yapılmış ve oyunun 2014'te çıkacağı söylenmişti.

YORUMLAR
allalla
13 Ekim 2020 10:15

Bu işin sonu, çiftlik bank'ın küresel versiyonuna dönmez umarım!

creepylord
allalla
13 Ekim 2020 10:19

bence döndü bile :D

creepylord
creepylord
21 Ekim 2020 15:31

Ön sipariş verenlerin bir çoklarının oynayamayacak olması üzücü. 10 seneye kim öle kim kala.

foxtrot
creepylord
15 Ekim 2020 19:59

Ortada ürün var kalitelide baya ama inatla hala ayrıntıları düşünüyorlar. toparlasalar 6 ayda yayınlarlar ama yok her eşya ele alınabilir olsun yok npcler konuşmadan ayrılırsan sana gönül koysun yok gemideki her bir parça parçalansın sökülsün takılsın vs diye diye 10 yıla çıkaracaklar geliştirmeyi. Ama sonuç olarak bir dolandırma durumu yok ortada. Hali hazırda sundukları oyun da bir çok açıdan verdikleri sözlerle örtüşüyor. Ama sıkıntı çoook fazla söz vermiş olmaları ve daha bir 10 sene sürmesede 9 sene 11 ay sürer...


Parolamı Unuttum