Square Enix, 5 Binden Fazla Oyuncuyu Final Fantasy 14’ten Banladı

Gerekçe, gerçek parayla alışveriş yapılması

Çevrimiçi oyunlarda, kullanıcıların banlanması çok da alışılmadık bir durum değil. Kimi zaman oyunda hile yapanlar böyle bir yaptırımla karşı karşıya kalıyor kimi zaman diğer oyuncuları rahatsız edenler kimi zaman da argo veya küfürlü ifade kullananlar.

Square Enix’in son ban dalgasında ise gerekçe biraz daha farklı; gerçek parayla alışveriş yapılması ve bu da yetmiyormuş gibi bunun reklamının yapılması.

Firma tarafından yapılan açıklamaya göre; 25 Şubat-3 Mart 2021 tarihleri arasında yapılan inceleme neticesinde Final Fantasy XIV’ten 5.851 oyuncu banlanmış. Bunların 5.037’si gerçek parayla alışveriş yapmak ve yasaklanmış eylemlerde bulunmak nedeniyle banlanırken 814 kullanıcı ise gerçek parayla alışveriş konusunda reklam yapmaktan dolayı banlanmış.

Square Enix, bu tarz eylemlerin oyunun dengesini bozduğunu ve ayrıca kullanıcı sözleşmesini ihlal ettiğini belirtiyor. Açıklamada, bundan sonra da benzer uygulamaların devam edeceğinin altı çizilmekte. Bir başka ifadeyle, önümüzdeki dönemlerde yeni ban dalgaları gelebilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum