STALKER 2’yi Bitirmek Yüzlerce Saat Sürebilirmiş

En azından yapımcının iddiası bu şekilde

STALKER serisini ne kadar sevdiğimizi, STALKER 2’yi de ne zamandır büyük bir hevesle beklediğimizi bundan önceki onlarca haberde yeterince ifade ettiğimi düşünüyorum; ama yine de altını çizmekten zarar gelmez. İşte bu bekleyişin sonunda nasıl bir oyunla buluşacağımızı merak ediyorsanız, yapımcı ekip tarafından yeni bir detay daha paylaşıldı; oyunun süresi tahmin edilenden de uzun olabilirmiş.

Geliştirici ekip GSC Game World’ün PR sorumlusu Zakhar Bocharov, Gaming Bolt ile gerçekleştirdiği röportajda oyunun ne kadar uzun süreceğine dair bir soru üzerine sadece ana hikâyeyi bitirmenin bile yeterince uzun olacağını, ama etrafı keşfetmek, bütün yan görevleri yapmak gibi bir çaba içerisine giren oyuncular için bu sürenin yüzlerce saate varabileceğini söylüyor.

Aslında açık dünya oyunlarda böyle uzun oyun sürelerine rastlıyoruz. STALKER 2’nin de bu sefer tam bir açık dünya oyun haline geleceğini düşününce, böyle bir tabloyla karşılaşmak çok da şaşırtıcı olmaz diye düşünüyorum. Tabii yüzlerce saat biraz abartı da olabilir, bunu oyun çıkış yaptığında göreceğiz artık.

Oyunun çıkışından bahsetmişken, halen net bir tarih ilan edilmiş değil. Kendisine kavuşmayı dört gözle bekliyoruz, çok yakından takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum