Star Wars: Rogue Squadron, Evrende Yeni Bir Dönem Başlatacakmış

Patty Jenkins büyük konuşuyor, hayranlar bunu unutmaz

Star Wars filmleri ilk üçünü bir kenara koyarsak her zaman büyük tartışmaların odak noktasında oldu. Filmler dışında oyunlar, çizgi romanlar ve kitaplarla kendimizi biraz avutabildik. Bu sefer Lucasfilm daha öncesinde kitap ve oyun olarak gördüğümüz Rogue Squadron'u beyaz perdeye taşımaya hazırlanıyor. Her ne kadar "bir oyun filmi olmayacak" denilse de oyunların ve bu filmin çıkış noktaları hemen hemen aynı kaynaklara dayanıyor. 

Filmin yönetmeni Patty Jenkins bu yeni Star Wars macerasının evrende yeni bir dönem başlatacağını iddia ediyor. "Şu an içerisinde bulundğum üç proje de çok heyecan verici. Kesinlikle önce Rogue Squadron'u yapacağım ve sonrasında Wonder Woman 3. Michael Stackpol'un kitapları, Rogue Squadron hakkındaki kitaplar ve oyunlar gerçekten inanılmaz bir tarih yaratıyor. Bu büyük bir onur. Ayrıca bu yeni bir dönemi beraberinde getirmek zorunda. Çünkü anlatacağımız yeni bir hikaye var ve yapmamız gereken şey gelmiş geçmiş en iyi savaş pilotu filmini çekmek için çalışmak. Bu benim her zaman yapmak istediğim bir şeydi, bu büyük bir kazan ancak elimizdeki her şeyi içine koyup mümkün olduğunca basit bir hikaye ortaya çıkarmalıyız." diyen Jenkins sanırım Star Wars hayranlarını pek tanımıyor.

Rogue Squadron hikayesi gerçekten geniş bir konuyu kapsıyor. Oyunlar ve kitaplar ile daha da genişleyen bu evrende her hayranın farklı ilham noktaları var. Olayı sadece pilot ve X-Wing üzerinden yorumlamak biraz hata olur. Zaten filmlerle hayranları asla tatmin edemeyen Lucasfilm bakalım daha önce hayranların farklı mecralarda deneyimlediği Rogue Squadron hikayesini beyaz perdeye nasıl uyarlayacak? Patty Jenkins'in işi filmi çekmekten ziyade çektikten sonra çok daha zor olacak...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum