Star Wars: Tales Of The Jedi İle Birlikte Geçmişe Gideceğiz

Bebek Yoda sonrası Bebek Ahsoka da geliyor!

Star Wars'ın en güzel özelliklerinden birisi de her jenerasyona hitap eden kahramanları olması. Büyük tartışmalara konu olan prequel üçlemesi bile üzerinden zaman geçince ciddi bir hayran kitlesine kavuştu. Her ne kadar benim için orijinal üçlemenin yeri ayrı olsa da Disney, prequel hayranlarını epey mutlu edecek bir animasyonla karşımıza çıkacak. Star Wars: Tales of the Jedi isimli diziyle birlikte geçmişe güzel bir yolculuk yapacağız.

Prequel dönemindeki Jediların gençlik yıllarını mercek altına alacak olan diziden gösterilen ilk görüntüler ise Clone Wars ile hayatımıza giren Ahsoka Tano'nun bebekliğine ait. Ahsoka'nın Anakin Skywalker'ın padawanı olmaya giden yolculuğu dahil bolca hikaye bizleri bekliyor. Ayrıca Yoda ırkının bilinen diğer bir üyesi Yaddle'ın da Count Dooku ile olan mücadelesini gösteren bir bölüm de Tales of Jedi'ın parçası olacak. Bir diğer ilgi çekici hikaye ise Obi-Wan Kenobi'nin ustası Qui-Gon Jinn'in padawanlık yıllarını gösterecek olan bölüm. 

The Phantom Menace'de Liam Neeson'ın canlandırdığı Qui-Gon'un gençliğini ise Neeson'ın oğlu seslendirecek. Liam usta da yine bölümde seslendirmen olarak yer alacak. Qui-Gon'un ustasının sonradan Sith Lordu olarak gördüğümüz Count Dooku olduğunu da tekrar hatırlatmakta fayda var. Qui-Gon'un tüm jedi alemi içinde epey özel ve farklı bir yere sahip olduğunu düşünürsek gençliğinde Dooku ile yaşadığı bazı olaylar vizyonunun tüm diğer Jedilardan daha farklı olmasına yol açmış olabilir. 

Star Wars bünyesi altında daha önce 1993-1998 yılları arasında Dark Horse çatısı altında yayımlanan Tales of the Jedi isimli bir çizgi roman da bulunuyordu. Bu çizgi romanlarda Skywalker döneminin binlerce yıl öncesinden hikayeler karşımıza çıkmıştı. Knights of the Old Republic'in de ilk defa rüştünü ispatladığı seri yine bu çizgi romanlardı. Disney+'nın Visions'dan sonra ikinci animasyon serisi olacak olan Star Wars: Tales of the Jedi'ın bu yılın güz döneminde Disney+ üzerinden yayın hayatına başlaması bekleniyor. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum