Star Wars: The Empire Strikes Back, Amerika'da Gişenin Zirvesine Çıktı

Keşke burada da yeniden vizyona girse

Başlığı okuyunca kendinizi bir an 1980 yılında zannedebilirsiniz. Ancak durum pek öyle değil, pandemi nedeniyle güncel sinema filmleri teker teker ertelenirken sinema salonları tamamen boş kalmadı. Bazı kült filmler Amerika'da yeniden vizyona girdi ve aralarında tatlı bir gişe rekabeti oldu. Çok da sürpriz olmayan bir şekilde Star Wars serisinin tartışmasız en sevilen filmi Empire Strikes Back, bu yarışta zirveye yerleşmeyi başardı. 

Amerika'da yaklaşık 1500 tane sinema salonu halen hizmet veriyor. Bunların çoğu arabayla gidilen açık hava sinemaları. Burada gösterilen filmler arasında Empire Strikes Back'in yanı sıra Black Panther, Ghostbusters, Inside Out ve Jurassic Park gibi filmler de yer alıyor. Empire Strikes Back'ın yeniden vizyona girmesi Amerikalıları heyecanlandırmış olacak ki film yeniden vizyona girmesinin ilk üç gününde 611 bin dolar civarında bir gişe geliri elde etmiş. Filmin beş günlük gişesi ise 644 bin dolar. 

Black Panther ilk üç gününde 367 bin dolar, Jurassic Park ise 224 bin dolar gişe geliri elde etmiş. Empire Strikes Back aynı dönemde vizyona girdiği diğer filmlere açık ara fark atmış gözüküyor. 483 farklı mekanda gösterilen film aslında daha önce 1997 yılında tekrar vizyona girmişti. Tam da Star Wars sevdasının 90'lı yıllara damga vurduğu dönemde  vizyona giren İmparator görülmemiş bir başarıya imza atmış ve yeniden vizyona girişinin ilk haftasında 22 milyon dolar civarında bir gişe yapmıştı.

Böylesine kült filmlerin özellikle açık hava sinemalarında vizyona girmesi epey güzel bir olay. Keşke bu karantina sürecinde bizde de benzer işler daha fazla yapılsa. Şu an için ülkemizde çok az sayıda mekan bu hizmeti veriyor ancak seçtikleri filmler ya da gösteriler yeniden izleyici çekmeyi çok fazla başaramıyor. Ne dersiniz sizce Star Wars ya da Back to the Future gibi bir kült film ülkemizde yeniden vizyona girse başarılı olabilir mi? 
 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum