Starcraft 2 Prolarını Dize Getiren Yapay Zeka, Dereceli Oyunlarda Karşınıza Çıkabilir

Avrupa'daki rekabetçi arenasında artık bir yapay zeka var.

Google'ın DeepMind sisteminin tasarladığı yapay zekayı hatırlıyor musunuz? Sadece StarCraft 2 oynaması için yaratılan AlphaStar'dan bahsediyoruz. Sene başında kendisinin iki StarCraft 2 prosunu yendiğini izlediğimiz yapay zeka, şimdilerde tüm Avrupa'yı dize getirmeye hazırlanıyor.

Yapay zeka geliştirmeleri kapsamında AlphaStar, StarCraft 2'nin Avrupa'daki rekabetçi sahnesinde "birkaç adet" oyun oynayacak. Kimliği tamamen anonim kalacak yapay zeka ile yaptığınız karşılaşmalar, MMR'ınızı da etkileyecek.


Blizzard: "AlphaStar'ın anonim olarak oyuna girmesi, testin kontrollü bir test olmasını sağlayacak. Bu sayede normal bir 1v1 karşılaşması deneyimini alabileceğiz. Aynı zamanda tüm oyunların aynı şartlar altında oynanmasını sağlayacak. DeepMind bu sonuçları ve AlphaStar'ın maç tekrarlarını değerlendirerek önemli sonuçlar çıkaracak."

AlphaStar'ın test sürecinde yapay zeka sadece 1v1 oyunlara katılacak. Oyun içerisindeki tüm ırkların karşısına çıkacak olan yapay zeka, savaş sisinden de etkilenecek. Yani AlphaStar standart bir oyuncu kamerası ile oynamayı sürdürecek. Aynı şekilde hamle sayısının da kısıtlanacağını belirtelim.

AlphaStar'ın testleri yakın zamanda başlayacak. Yani şu sıralar gireceğiniz bir rekabetçi oyunda kötü bir sonuçla karşılaşabilirsiniz. AlphaStar'ın anonim kalmasını isteyen Blizzard, yapay zekanın rekabetçi kariyerinin detaylarını da paylaşmayacak.

 

 

YORUMLAR
NcZ
11 Temmuz 2019 22:41

"Yani şu sıralar gireceğiniz bir rekabetçi oyunda kötü bir sonuçla karşılaşabilirsiniz." "... felaket derecede kötü bir sonuçla karşılaşabilirsiniz."

Parolamı Unuttum