Steam'de Oyun Hediye Etme Sistemi Değişti!

Pek çok iyileştirme ile birlikte yeni bir hediye sistemi geldi. Kimisi memnun, kimisi değil.

 Steam hızlı ve aktif bir şekilde gelişmeye devam ediyor. Son birkaç ayda müşteri hizmetleri ve destek servislerini üst seviyeye çeken ve günde yaklaşık 75 bin mesaja yanıt vermeyibaşaran Steam, şimdi de hediyelerle ilgili sıkıntıları çözmeye adadı kendisini.

Steam'in resmi blogunda paylaşılan son yazıda e-posta ve karşı tarafın envanterine oyun hediye etme devrinin kapandığı belirtildi. Blog yazısında Steam üzerinden hediye göndermenin artık çok daha kolay olduğuna parmak basıldı. Steam kullanıcıları başka hiçbir servise ihtiyaç duymadan, doğrudan hediye verip alabilecek. Oyun hediye edilen tarafa kabul et ya da reddet seçeneği sunulacak. Eğer alıcı taraf hediyeyi kabul etmezse, hediye eden kişinin parası otomatikman geri ödenecek. 

> Dünya Star Wars Gününe Özel İndirimler Steam ve GOG'da!

Eski sistemde karşı taraf hediyeyi kabul etmezse, hediye edilen oyun sessiz sedasız bir şekilde envanterimize sızıyor ve kendini unutturabiliyordu. Bütün bunlara ek olarak artık aylar öncesinden hediye alıp, karşı tarafın bu hediyeye istediğimiz zaman erişmesini de sağlayabileceğiz. Böylece sürpriz hediyeler göndermek de hem daha kolay olacak hem de artık hediyem gitti mi, gitmedi mi diye dert etmek zorunda kalmayacağız. Steam, bundan sonra hediyelerin durumundan her daim haberdar olacağımızın garantisini veriyor ve ürünlerin ne olursa olsun karşı tarafa ulaşacağını temenni ediyor.

> Steam'de Yaprak Dökümü Devam Ediyor - Ayrılan Ayrılana

Tabii bu noktada sadece bir tane kafa karıştırıcı haber var. O da ülkeler arası hediye seçeneği. Eğer bir oyunun iki ülkedeki fiyatları farklıysa ve bu fiyat farkı hatrı sayılır bir ücret ise hediye etme seçeneği otomatikman kapanacak. Steam böyle bir işe kalkıştığımızda satın alma eyleminden önce bizi uyaracak ve aradaki fiyat farkı sebebiyle karşı tarafa hediye gönderemeyeceğimize dair bir mesaj paylaşacak.

Yani artık hediyeler garanti olarak karşı tarafa ulaşacak ve biz ne zaman istersek o zaman olacak. Karşı taraf hediyeyi kabul etmezse de gizlice envanterimize sızıp oyun kendisini unutturmayacak. Ülkeler arası hediyeleşme sistemi ise üçüncü parti oyun satın alma sitelerini kullanan oyuncular için sıkıntı yaratabilir gibi gözüküyor.

Bu değişiklikler sizi mutlu etti mi Oyungezerler? Yoksa eski sorunlu, ama limitlenmemiş şekilde hediye edebilmek çok daha iyi bir tercih miydi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum